I úklid má svá pravidla

Chcete-li mít domácnost dokonale čistou, avšak zároveň nechcete trávit celý den úklidem, je potřeba si práci zorganizovat. V dnešní době tolik cenný čas můžete ušetřit nejen díky správnému postupu při úklidu, ale také vhodnými čistícími prostředky. Čtěte dále a dozvíte se více!

Smetaáček s lopatkou

Udělejte si v úklidu pořádek!

Nejhorší, co můžete během uklízení udělat, je to, že budete přeskakovat z jedné věci na druhou. Nejen, že vám takové přeskakování zabere mnohem více času, než je skutečně potřeba, ale také se může stát, že na něco, co jste měli v plánu, snadno zapomenete. Je proto vhodné, pokud si uděláte pořádek nejen doma, ale také v postupu při úklidu. Doporučujeme postupovat místnost po místnosti a to vždy směrem od shora dolů. Začněte místnostmi, které se využívají méně častěji (ložnice, pracovna, obývací pokoj) a kuchyň, chodbu a koupelnu, které potřebujete nejvíce, nechte až nakonec.

Uklízejte s kvalitními čistícími prostředky

Úklid provádějte s pomocí kvalitních čistících prostředků, určených pro požadovaný efekt (čistič laminátových podlah, sklokeramických desek, skla, apod.). Jsou sice o trochu dražší, než tzv. univerzální prostředky a také budete potřebovat více místa na jejich ukládání, ovšem za ten výsledek to rozhodně stojí. Vhodné jsou ekologicky šetrné výrobky, které šetří nejen naše zdraví, ale také přírodu. Nezapomeňte si před použitím jakéhokoliv čistícího prostředku pečlivě přečíst jeho návod.

Zatočte se špínou v koupelně!

Nejprve prach, poté vysávaní

Je chyba začínat úklid s vysavačem v ruce. Když odložíte vysavač a začněte utírat lustr, prach se vám v místnosti opět rozvíří a výsledek luxování by tedy nebyl žádný. Proto je vhodné nejprve utřít prach v celé místnosti a teprve poté se pustit do vysávání. Navíc čím kvalitnější vysavač budete mít, tím více dokáže pojmout množství prachu a nečistot nejen z různých povrchů, ale také ze vzduchu.

Jaro se blíží a s ním i čas velkého jarního úklidu. Víte, jak na něj?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies