I pejsci rádi mlsaji

Kdo by svému čtyřnohému mazlíčkovi nechtěl dopřát, co mu na očích vidí? Proto si musíme uvědomit, že ne vše, co si na nás naše chlupaté zvířátko vyloudí, je pro něj vhodné.

Spící pejsek

Nechceme-li našemu pejskouvi uškodit, musíme vždy uvážit zdravotní rizika, která může námi podaná cukrovinka či jiná pochoutka, jež není určená psům, způsobit. Například čokoláda obsahuje množství alkaloidů, které psí organismus velice špatně snáší, a kromě běžných příznaků nevolnosti jsou známy i případy epileptických záchvatů. Málokdo odolá těm roztomilým psím gestům, která jsou schopni při škemrání předvádět. A proto je vhodné mít vždy po ruce nějaký ten pamlsek, který udělá stejnou radost a nenapáchá žádné škody.

Když už jsme u toho zdraví, musíme si také uvědomit, že stejně jako v lidském jídelníčku existují kvalitní a nekvalitní potraviny, stejně je to na trhu se psími pamlsky. Existuje mnoho krmiv, granulí a dobrůtek pro naše čtyřnohé kamarády, ale ne vždy se dá odhalit nekvalitní výrobek podle ceny. Z tohoto důvodu je nutné, abychom pozorně zkoumali složení dobrůtek, které našim chlupáčům zamýšlíme koupit. Při nákupu pamlsků pro psy měli vždy zvážit poměr ceny versus kvality a zaměřit se na skutečný podíl masové složky, minimum stabilizátorů, chemických složek a soli. Pozor také na zbytečně vysoký obsah vody, který opět upozorňuje na nevalnou úroveň výrobku. Z nekvalitních pamlsků mohou vznikat zdravotní komplikace, a proto raději vždy vybírejme z nabídek ověřených dodavatelů specializujících se na zvířecí pamlsky, kteří k výrobě používají kvalitní suroviny a nesnaží se na úkor zdraví vašeho psa zbohatnout.

štěně s obojkem

Zdroj: sxc.hu

Velmi důležité je také nedávat pejskovi pamlsky neustále, mohlo by se totiž stát, že si je oblíbí natolik, že nebude chtít obyčejné granule. Jak se říká - všeho moc škodí. Pamlsky jsou vhodnou odměnou za dobře vykonaný povel a pejskovi mohou být dobrou motivací pro další výcvik.

Dále mějme na paměti, že ne každému psovi chutnají všechny druhy pamlsků. V tomto ohledu jsou jako lidé a mají různé chutě. Proto je vhodné přihlížet při nákupu i k tomuto parametru. V tomto ohledu se vyplatí nakupovat pochutiny pro našeho čtyřnohého mazlíčka na stránkách pamlsovník.cz, který nabízí širokou škálu balíčků různých druhů pamlsků za výhodné ceny. Jednoduše tak zjistíme, které dobrůtky našemu pejskovi chutnají a které ne, a podle toho si můžeme namixovat vlastní balíček. 

Samozřejmě tyto dobrůtky jsou pouze doplňkem stravy, avšak mohou našemu pejskovi v mnohém prospět a my jejich podáním můžeme docílit pestré a vyvážené výživy našeho pejska.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 6 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies