Hroby a jejich údržba

Každý z nás má na hřbitově pochovaného někoho z rodiny. Jak se o místo jejich posledního odpočinku správně postarat a udržovat ho? Tohle a další zajímavé informace se dozvíte v našem dnešním článku.
Hřbitov, náhrobek

Válečné hroby

Všechny vlády jsou zavázány, aby pozůstatky vojáků a námořníků pohřbených na jejích územích byly chovány v úctě a hroby aby byly udržovány. Válečné oběti jsou pochovány na speciálních hřbitovech, ale i v obyčejných obcích.

Údržba hrobů - sekání trávy

Udržovat hrob znamená i starat se o jeho okolí, a proto je sekání trávníku u hrobu velmi důležitou věcí. Udržovaný trávník udělá na kolem jdoucí lidi dojem. Vozit si sekačku na hřbitov je však problém a proto se ve většině případů o tyto věci stará správa hřbitova.

Řezání stromů

Neméně důležitou věcí jako sekání trávníku je řezání stromů, tedy pokud vám větve nemile zasahují k hrobu, popřípadě odklízení spadaných větví a listí. Zkrátka je vaší povinností se postarat o to, aby jste vzdali zemřelému úctu minimálně zkulturněním místa jeho posledního odpočinku.

Zapálení svíčky

Pravidelné zapalování svíčky je vhodné především v případě, že bydlíte blízko místa, kde je umístěn hrob. Vy, co musíte k hrobu svých blízkých cestovat poněkud déle, zapalte svíčku alespoň na dušičky.

Náhrobek

Náhrobek odedávna svým způsobem symbolizoval zámožnost rodiny. I v dnešní době se lidé předhánějí s co nejluxusnějšími náhrobky. Náhrobek ovšem nemusí stát příliš peněz. Měl by být ale důstojný.

Květiny

Na hrob je vhodné dávat kromě svíčky také květiny. Nemusí jich být mnoho, jen dejte pozor na jejich čerstvost. Uvadlé květiny moc vábně nevypadají. Nemáte-li možnost častější údržby, zvolte umělé květiny. Vypadají jako živé a vydrží celý rok. Vhodné jsou také věnce, které se dnes dají velmi snadno sehnat.

Další zajímavé články z rubriky domácí dílna

Dekorace - malování barvami na sklo

Není WC jako WC

Domácí dílna - čističky vzduchu

Ubrousková technika - jak na to?

Jak si vybrat počítačový stůl

Domácí výroba dílenského stolu

Krásná a čistá koupelna - snadno a rychle

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies