Hrady a pevnosti pro děti

Udělali jste už maximum, ale vaše neposedná ratolest se stále nudí? Pořiďte mu zahradní hrad. Uvidíte, že se v něm dokonale vyřádí a večer nebudete mít starosti s jeho usínáním.

Hrady pro děti

Hrady a pevnosti pro děti

Snad všechny děti touží mít na zahradě svůj domeček nebo hrad. Domek, kde by si hrály, kam by si chtěly schovávat své poklady, nebo se rády ukryly před nepřátelskými nestvůrami. Časy, kdy i my jsme byli malí, jsou pryč a většina z nás neměla možnost splnit si svůj dětský sen a kdykoliv se stát králem a královnou zahradní říše. Dnes je však situace docela jiná. Počet firem, které se specializují na stavby dětských zahradních domků, je celkem obsáhlý. Stačí si jen vybrat typ a během několika dnů se přání vašich potomků může splnit.

Ze dřeva, z plastu nebo nafukovací?

Nafukovací hrady

Každý materiál, ze kterého jsou dětské hrady vytvořeny, nese své klady i zápory. Nafukovací hrad je ze všech nabízených produktů nejlevnější, avšak tvoří ho pouze skákací podlaha s postranními chrániči bez střechy. Je určen pouze pro lenošení či skákání. Nejlevnější, s rozměry 140 x 150 x 170 cm a nosností max. 45 kg pořídíte již od osmi set korun.

Plastové hrady

Plastové hrady a domky jsou několikanásobně dražší než nafukovací, ale jejich užití už má pro děti větší smysl. Většinou jsou opatřeny okénky s okenicemi, dveřmi i střechou, některé mají i terasu, poštovní schránku, dveřní zvonek na baterie, střešní okno a další vnitřní vybavení (skládací stolek, dřez, varná deska, telefon) atd.

Domek s vybavením, které je vypsáno výše, pořídíte za cca 11 000 Kč, ale najdou se i levnější varianty (bez vybavení) v poloviční hodnotě.

Dřevěné hrady jsou nejdražší

Domky a hrady ze dřeva se pohybují v přibližně stejné cenové relaci jako domky plastové. Mají ale větší výhodu v uchování tepla. Pro náročnější rodiny existují i takové hrady, které však spíše připomínají dětská hřiště. Obsahují prolézačky, houpačky, lezeckou stěnu, hrazdu s kruhy nebo horizontálně položené žebřiny. Tyto hrady jsou ale pro mnohé z nás cenově nedostupné. Nejlevnější z nabízených tvoří dvojnásobek průměrného měsíčního platu a více.

Jestliže si však nemůžete dovolit ani ten nejlevnější dřevěný hrad, pak může nastoupit šikovný tatínek, který ho zvládne postavit jen pomocí několika prken a hřebíků. Potom ho stačí už jen natřít a dětské hry mohou začít.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies