Housenky v zahradě - co s nimi?

Housenky a housenice jsou larvy různých druhů hmyzu. Požírají pupeny a listy a postupují směrem nahoru. V mnoha případech je likvidace housenek hmyzožravými ptáky postačujícím ochranným opatřením.

Larva, housenka, list, rostlina

Škůdci - housenky v zahradě

Housenky jsou larvy různých druhů hmyzu. Požírají pupeny a listy a postupují směrem nahoru. Housenky co nejdříve sesbírejte a napadené výhonky odstraňte. Rostlinu pak postříkejte některým z insekticidů. Na zahradách likvidují housenky především zpěvní hmyzožraví ptáci. V mnoha případech je likvidace housenek hmyzožravými ptáky postačujícím ochranným opatřením.

Ochranu provádějte včas

Housenky jsou často aktivní pouze v noci, proto je vhodné housenky odstraňovat večer. Ochranu proti housenkám je nutné provádět včas, to znamená během prvních vývojových stádií housenek, neboť starší housenky jsou vůči přípravkům odolnější.

Biologická ochrana vaší zahrady proti housenkám

Proti některým druhům žravých housenek motýlů lze využít biologické přípravky, např. Bacillus thuríngiensis (Biobit FC či WP). Pokud je chemická ochrana nutná, pro většinu druhů housenek je toxický pyrethrine.

Další zajímavé články o ochraně rostlin

Plevele a ochrana proti nim

Choroby jabloně - strupovitost

Choroby a škůdci broskvoní

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies