Houbový salát s kečupem chutná výborně!

Pokud půjdete do lesa a budete chtít, aby vám houby delší dobu vydržely, je ideálním řešením je zavařit. Jak si můžete doma připravit výborný houbový salát s kečupem? Dáme vám báječný recept...

Hřiby na trávě

Výborný houbový salát s kečupem

Máte rádi zavařované houby? Pokud půjdete do lesa a budete chtít, aby vám houby delší dobu vydržely, je ideálním řešením je zavařit. Jak si připravit výborný houbový salát s kečupem?

Co budeme potřebovat

Přibližně 1,5 kilogramu čerstvých tvrdých hub (nejlepší je hřib dubový, hřib pravý), 1 kilogram papriky, 0,5 kilogramu cibule, 1 litr vody, 100 mililitrů octa, 120 mililitrů oleje, 100 gramů pískového cukru, velká sklenice kečupu, 20 gramů soli.

 

 

Postup přípravy houbového salátu

Očištěné houby nakrájíme na menší plátky, papriky na nudličky. Poté houby a papriku zalijeme vodou a necháme přibližně 10 minut povařit a poté scedíme. Zvlášť povaříme na plátky pokrájenou cibuli s octem, cukrem, solí a olejem. Houby zalijeme vychladlým nálevem, přidáme kečup a vše dobře promícháme. Sklenice po naplnění zavíčkujeme, dobře utěsníme a necháme sterilovat 20 minut při teplotě 85°C. Houbový salát necháme vychladnout a poté jej po 24 hodinách ještě jednou sterilujeme.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.7 Počet: 3 Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies