Hniloby kořenů a hlíz

Rostlinu, která má napadené kořeny nebo hlízy okamžitě zničte, nejlépe spalte, aby výtrusy houby nemohly hnilobu šířit na další rostliny. Hniloby kořenů a hlíz způsobuje na rostlinách houba s názvem Thielaviopsis basicola.
Leknín

Co hnilobu kořenů a hlíz způsobuje

Hniloby kořenů a hlíz způsobuje na rostlinách houba s názvem Thielaviopsis basicola, která prorůstá kořeny rostliny svým podhoubím. Tato houba především napadá rostliny, které na zimu vytahujeme z půdy. 

O hnilobě kořenů a hlíz v článku >>

Ochrana

Rostlinu, která má napadené kořeny nebo hlízy okamžitě zničte, nejlépe spalte, aby výtrusy houby nemohly hnilobu šířit na další rostliny. Jako účinnou prevenci proti hnilobě můžete při uskladňování hlíznatých rostlin použít mořidlo.

Správné skladování hlíznatých rostlin přes zimu

Hlízu vyjmeme z květináče, očistíme ji a založíme do suché rašeliny. Takto opatřené hlízy zazimujeme v suchém, bezmrazém sklepě na místě s proudícím čerstvým vzduchem. Během zimy rašelinu nezaléváme a hlízy nevystavujeme světlu.

Přečtěte si také o pěstování pokojových rostlin - o Syngonium  zde >>

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies