Grilování na zahradě -2.díl

Sluníčko nám pěkně hřeje, prázdniny se kvapem blíží a naše grily i my se těšíme na letní grilovací pokusy, které si vychutnáme společně s přáteli na zahradě nebo v přírodě. Nechte se inspirovat našimi chutnými recepty.

Grilování, maso

Recept na makrely na roštu ( pro 4 osoby)

4 ks menší makrely, sůl, čerstvě namletý pepř, citrón, ocet, kousek másla, olej na rošt

Makrely na roštu – postup přípravy

Makrely vykucháme, odřízneme jim hlavy, ploutve a pořádně propereme studenou vodou. Do větší mísy dáme čistou vodu a přidáme ocet. Omyté makrely do mísy namočíme a necháme stát asi 2 hodiny. Poté ryby osušíme a jejich kůži nařízneme několika příčnými řezy.

 

Lehce osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citrónu a olejem. Kořeníme i uvnitř ryby a necháme 10 minut ležet. Rošt potřeme olejem, poklademe makrelami a grilujeme z každé strany asi 6 minut. Během pečení potíráme olejem.

 

Velice dobrá pomůcka je drátěný držák, do kterého se ryba upevní a je s ní snadná manipulace. Hotové makrely dáme na talíř, poklademe plátky másla a podáváme se zeleninovou oblohou nebo salátem.

Recept na grilované kuře se sezamem ( pro 4 osoby)

1 větší kuře, 2 lžičky mletého zázvoru, 2 stroužky česneku, 2 lžičky sójové omáčky, 2 lžíce grilovací směsi, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sezamových semínek

Grilované kuře se sezamem – postup přípravy

Kuře pořádně omyjeme, osušíme a naporcujeme na 8 malých kousků. Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme olej, pepř, grilovací koření, sójovou omáčku, zázvor a do této marinády naložíme kousky kuřete asi na 24 hodin.

 

Pečeme na roštu za občasného potírání zbytkem marinády. Před dokončením posypeme kousky kuřete sezamem a ještě chvíli grilujeme. Podáváme s čerstvou nakrájenou zeleninou, nebo dobrým zeleninovým salátem.

Recept na grilované banány na jehle ( pro 4 osoby)

4 ks pevných banánů, 8 lžic vaječného likéru, 1 lžíce strouhaného kokosu, 1 lžíce včelího medu, kousky různého čerstvého ovoce

Grilované banány na jehle – postup přípravy

Banány oloupeme, pokapeme vaječným likérem a necháme 10 minut uležet. Med si ohřejeme, potřeme jím banány a obalíme ve strouhaném kokosu. Nakrájíme je na 3 cm kousky a střídavě je navlékáme na grilovací jehly s hroznovým vínem, plátky pomeranče nebo mandarinky.

Mohou být i jiné kombinace ovoce podle ročního období. Grilujeme dozlatova. Nespálit. Podáváme na teplém talíři i s jehlou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies