Grilování - letošní sezóna odstartovala!

Léto pomalu klepe na dveře a milovníci masa opékaného na rožni netrpělivě čekají na první grilování. Počasí zdá se přeje, tak snad vydrží a budeme moci grilovat co nejdéle jak jen to bude možné. Český národ doslova zbožňuje grilování. Je to součást rodinného a společenského života. K přípravě steaku či zeleniny na grilu je zapotřebí ale také kvalitních grilů.

grilování

 

Jak se připravit na grilovací sezónu

 

Přípravy na grilovací sezónu vrcholí. Po roční pauze je nutné dát grily opět do pořádku. Nestačí jen otřít prach a je hotovo. Grily potřebují kvalitní péči a za to se vám kvalitně odmění. V podobě krásně vypečeného steaku nebo zeleniny. Pak už jen stačí nalistovat v kuchařce anebo si na internetu vybrat recept, který s chutí na grilu připravíte. Výběr je obrovský!

 

Je čištění grilu a následná údržba tak podstatná?

 

Ano a velmi. Čištění grilu se věnujte poctivě. Důsledné vyčištění vám zajistí lahodné a zdravé pokrmy, ale také vám usnadní následnou péči po vyčištění. Řádná péče zajistí také delší životnost vašeho grilu. Pokud vlastníte plynový a elektrický gril, velkou práci při čištění udělají za vás. Zahřejete je na maximum a zbytky po grilování shoří. Poté speciálními kartáči poslední zbytky ze žhavého roštu jednoduše odstraníte.

 

Tipy pro ještě dokonalejší vyčištění vašeho grilu

  • misky pro zachytávání tuku pravidelně čistěte a vyměňujte
  • rošty při vysoké teplotě vypalte a očistěte speciálním kartáčem, popř. použijte čističe na grily k tomu určené
  • venkovní a smaltované části grilu očistěte speciálními čističi
  • litinové části grilu umyjte ručně, ne v myčce na nádobí

 

gril4

 

Druhy grilu

Pojďme se spolu blíže podívat jaké druhy grilu na trhu objevíte. Blíže se zaměříme na grily Weber.

 

Grily na dřevěné uhlí

 

Klasický gril, který ze svého dětství zná snad každý. Moderní grily na dřevěné uhlí ocení nadšenci těchto typů grilů. Grily jsou kopulovitého tvaru a s poklopem. Můžete si na něm vyzkoušet různé metody grilování. Široká nabídka příslušenství je již dneska samozřejmost.

 

Plynové grily

 

Grilování nebylo nikdy jednodušší jako nyní. Zdlouhavé přípravy a podpalování dřevěného uhlí na grilování odpadají. Stačí zahřát plynové hořáky a rozžhavit gril na teplotu, kterou přesně potřebujete. Udržíte konstantní teplotu a maso či zeleninu rovnoměrně ugrilujete.

 

Elektrické grily

 

Srdce nadšence zdravého životního stylu jen zaplesá. Čím dál více se elektrické grily setkávají s větší popularitou. Manipulace je velmi snadná, a umožňuje grilovat lidem v místech, kde to s klasickým grilem nejde. Pro malé balkóny ideální volba. Obsahují topnou spirálu, která díky svému výkonu dokáže nahradit plynový hořák či dřevěné uhlí. Pod spirálou naleznete odkapávací misku na zachytávání omastku. Zabráníte tak odkapávání omastku přímo na uhlíky a následnému vypařování zdraví škodlivých látek, jako je tomu u klasických grilů. Steaky z elektrického grilu budou ještě šťavnatější.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies