Frito-misto - rady, chutné recepty

Frito-misto je úprava masa, sýrů, ryb nebo zeleniny s pomocí fritézy a chutně připraveného obalu. Dobrá příloha, vhodný dip a čerstvá zelenina nám připraví z tohoto jednoduchého pokrmu nevšední kulinářský zážitek.

Zelenina

Recept na Frito–misto ze zeleniny (pro 4 osoby)

1 malý květák, 1 malý baklažán, polovina patizónu, 2 rajčata, hladká mouka, 3 vajíčka, strouhanka, olej na smažení, sůl, mletý pepř

Jak budeme postupovat

Květák rozebereme na menší růžičky a dáme vařit na 5 minut do osolené vody. Scedíme a necháme vychladit. Polovinu patizonu oloupeme, zbavíme semínek a čistou dužinu nakrájíme na menší řízečky. Baklažán rovněž oloupeme, nakrájíme na kolečka a tvrdá rajčata na plátky.

 

Syrové suroviny lehce osolíme a opepříme a spolu s květákem obalujeme v mouce, potom v rozmíchaných vejcích, která jsme osolili a nakonec ve strouhance. Postupně smažíme v rozehřátém oleji do zlatova.

 

Vhodné je použít fritézu, ale dá se smažit i na pánvi s větším množstvím oleje. Na papírovém ubrousku necháme odkapat přebytečný tuk. Servírujeme na talíři s bramborovou přílohou, dipem podle chuti a čerstvou zeleninou.

Jak vytvořit dip?

Dip vytvoříme smícháním zakysané smetany a libovolné příchuti. Můžeme použít jemně nastrouhanou zeleninu (rajčata, okurky, ředkvičky, česnek, kopr, pažitku, apod.), nebo kečup, hořtici, různá koření, sýry apod. Dosolíme a pepříme podle chuti. Fantazii se meze nekladou. Můžeme též podávat několik druhů dipů najednou.

Recept na Frito–misto di mare (pro 2 osoby)

Balíček mražených mořských plodů, 2 tvrdá rajčata, 100 g balkanského sýra, 2 vajíčka, hladká mouka, strouhanka, 2 lžíce bílého vína, olej, sůl a mletý pepř

Jak budeme postupovat

Mořské plody opláchneme vodou, v cedníku je necháme okapat a oschnout. Tvrdá rajčata nakrájíme na plátky, společně s plody moře lehce osolíme a opepříme. Balkánský sýr opláchneme, osušíme, ale nesolíme. Vše obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s bílým vínem, solí a ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji do zlatova. Pomocí papírových ubrousků zbavíme přebytečného tuku. Servírujeme s bramborovými hranolkami, dipy a čerstvou zeleninou.

Recept na kuřecí frito misto (pro 4 osoby)

500 g kuřecích prsíček, 1 malý květák, 200 g žampiónů, hladká mouka, 3 vajíčka, strouhanka, olej, mletý pepř a sůl

Jak budeme postupovat

Květák rozebereme na malé růžičky, chvíli povaříme ve slané vodě a necháme pořádně okapat. Omytá a suchá kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky, omyté a suché žampióny zbavíme nožiček a rozkrájíme na poloviny. Osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu. Smažíme v horkém oleji, necháme okapat na papírovém ubrousku. Opět servírujeme s bramborami v různých úpravách, s různými dipy a čerstvou zeleninou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies