Exotika na terase

Ačkoli teprve před pár dny skončily tuhé mrazy a většina našeho území je zasypaná novým sněhem, jaro je tu za pár týdnů. Víte už, které květiny si letos pořídíte na balkon či terasu? Pokud stále nejste rozhodnuti, zkuste si vybrat mezi rostlinami exotického původu.

Bouganvillea

Bouganvillea (Bougainvillea glabra)

Tato exotická rostlina pochází z jižní Ameriky a její místo je v pralesích Venezuely a Brazílie. Jedná se o popínavou rostlinu, kterou však lze pěstovat také jako bonsai. Bouganvillea se pěstuje v mnoha různých kultivarech několika barev, její nejčastější barva je tmavě růžová nebo červená, existují ale i fialové nebo oranžové. Tyto barevné listy však nejsou květy, ty jsou schované uvnitř, jsou drobné a mají bílou barvu.

Bouganvilleu umístíme na teplé a slunné stanoviště a připravíme ji oporu, po které by se mohla plazit. Rostlině dopřejeme častou zálivku a jedenkrát týdně od března do srpna můžeme přidat hnojivo s vyšším podílem fosforu. Přesazujeme každý rok, čím je ale rostlina starší, tím více prodlužujeme interval přesazování. Na zimu Bouganvilleu umístíme do chladné tmavé místnosti bez zálivky, kde se teplota pohybuje mezi 5 – 10°C.

Zdroj: auglai.info

Grevillea

Grevillea je u nás trochu netradiční. Dorůstá do výšky 0,5m až 35m a existuje více než tři stovky různých druhů, lze ji však pěstovat jako keřík v květináči (zejména druh junipera). Grevillea pochází z několika koutů Země, najít ji můžeme v Austrálii, Nové Guinei nebo také v Asii. Její květy připomínají dlouhé a úzké tyčinky, zbarvené dle konkrétního druhu (červené, žluté atd.) a kvete od května až do července. Rostlinu pěstujeme na teplém a slunném místě, nevadí ji sucho a na zimu ji přemístíme do chladné místnosti o teplotě 5 – 10°C.

Zdroj: gardencoachpictures.wordpress.com

Akácie (Acacia)

Nádhernou žlutou barvou oslní každou terasu, zahradu nebo balkon Akácie, která kvete po celé léto drobnými květy. Podle svého druhu vyžaduje buď vápenitou, nebo kyselejší půdu, nevadí jí sucho a výborně snáší vyšší letní teploty. Na zimu ji přemístíme do světlé a chladné místnosti, kde se teplota bude pohybovat okolo 10°C.

Zdroj: arbolitos-mya.blogspot.com

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies