Evropská krátkosrstá kočka

Evropská krátkosrstá kočka byla vyšlechtěna výsledkem selekce obyčejné evropské kočky. Cílem bylo získat zdravou a krásnou kočku. V roce 1982 byl ustanoven první standard evropské krátkosrsté kočky. Více o evropské krátkosrsté kočce naleznete zde.
Evropská krátkosrstá kočka

Původ

Evropská krátkosrstá kočka byla vyšlechtěna výsledkem selekce obyčejné evropské kočky. Cílem bylo získat zdravou a krásnou kočku. V roce 1982 byl ustanoven první standard evropské krátkosrsté kočky.Více o evropské krátkosrsté kočce naleznete zde.

Povaha evropské krátkosrsté kočky

Tato kočka je nevázaná a přítulná, zároveň nevtíravá, nezávislá, lehko se přizpůsobí rytmu a stylu života chovatele. Evropské krátkosrsté kočky jsou inteligentní, aktivní a samostatné, zvědavé a hravé. Jsou přátelské, ale někdy nedůvěřivé vůči cizím lidem. Mají rádi lidskou společnost a ke svým lidem jsou nesmírně přátelské.

Srst evropské krátkosrsté kočky

Krátká, hustá, lesklá. Existují desítky barevných variant evropských koček, například bílé s modrýma i oranžovýma očima, černé, krémové, prokvétající-proužkované, krémově-proužkované, tygří, želví, skvrnité, dvoubarevné, kouřové, prokvétající, zlatavé, kolor-point.

Péče o srst

Evropská krátkosrstá kočka nevyžaduje žádnou zvláštní péči.

Váha

Váha se pohybuje v rozmezí 3,5 až 7 kg.

Věk

Evropská krátkosrstá kočka se dožívá věku 10 – 12 let.

Další zajímavé články o plemenech koček naleznete ZDE.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies