Elektronické výcvikové obojky

Elektronické výcvikové obojky jsou ideálním řešením, jak psa nenásilným způsobem naučit poslušnosti.

Štěňátka

Výcvik psa je nyní jednodušší

Výcvikový obojek byl vyvinut pro milovníky psů. Každý, kdo má rád psa pěkně vycvičeného, nyní má k dispozici tuto neuvěřitelnou pomůcku. Elektronický obojek má v paměti několik základních povelů - „FUJ“, „NESMÍŠ“, apod.

Díky tomu dáte psovi vždy stejný signál k určitému úkonu a ten si ho tak rychleji zapamatuje. Zachovat při zadávání povelů stejnou intonaci bývá složité. Díky elektronickému obojku ale zadáte povel vždy stejně.

Obojek a dálkové ovládání

Elektronický obojek je vhodný pro psy již od šesti měsíců jejich věku. Z názvu asi většinu lidí napadne, že psovi majitel může dávat jeden elektrický šok za druhým. Ochránce zvířat ale musíme uklidnit.

Obojek pouze vydává zvukový signál nebo slabé korekční impulsy, které vůbec pejska nebolí. Obojek se ovládá dálkovým ovladačem a umožňuje kontrolu psa i na větší vzdálenosti. Jednodušší je i kontrola větších a silnějších psů.

Korekční impulsy psovi neškodí

Než si ovšem takový obojek pro psa pořídíte, zkontrolujte jeho funkčnost. Stupně korekčních impulsů sami odzkoušejte, ať máte úplnou jistotu, že z nich nebude pejsek vystresovaný. Na nejnižší úroveň byste impulsy neměli skoro cítit, po zesílení by mělo docházet spíše k vrnění.

Největší omyl je domněnka, že to psa musí bolet. Pokud mu to bude nepříjemné, bude podrážděný, čímž se snižuje jeho schopnost učení. Proto je důležité vybrat kvalitní typ obojku, který umožňuje dobré odstupňování korekčních impulsů.

Cena elektronických výcvikových obojků

Co se týče ceny elektronických výcvikových obojků, pohybuje se v rozmezí od 1000 Kč až do 5000 Kč. Zde platí pravidlo, čím lepší, tím dražší.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies