Dušičky - tipy na podzimní dekorace

Dušičky (památka zesnulých) se již nezadržitelně blíží. Víte, jakým způsobem letos vyzdobíte poslední místo odpočinku svých blízkých a uctíte tak jejich památku? V dnešním článku vám poradíme.

Vánoční svícen

Dušičky – památka zesnulých

Druhý listopadový den je významným svátkem. Památka zesnulých neboli dušičky vychází ze staré keltské tradice, ze které se později vyvinul i známý americký svátek Halloween. 2. listopadu lidé navštěvují hřbitovy, aby zavzpomínali na své pozůstalé. Na hroby pokládají věnce a květiny a zapalují svíčky. Den je vzpomínkou na ty, kteří už nejsou mezi námi.

Tipy na vhodné ozdoby

Ať už jste si vybrali jakýkoli druh věnce, jako ozdoby můžete použít například: jmelí, břečťan, mech, sušené květiny, obilné klásky, makovice, granátová jablka, plátky pomeranče, citronu či jablka, kůru z pomeranče či mandarinky (vykrajovátkem na těsto získáte různé tvary), sušené šípky nebo jeřabiny, šišky, kaštany, žaludy, sušené olivy, různá semínka, buráky, lískové ořechy, vlašské ořechy či jejich skořápky, mandle ve skořápce, badyán, skořici, bobkový list, kamínky, mušličky, ulity, korálky, látkové či papírové ozdoby, těstoviny, perníčky, zabalené bonbóny, ozdoby z kukuřičného šustí, keramické ozdoby apod.

Vhodné květiny pro osázení hrobů

Květiny, které používáme k osázení hrobů musíme vybírat tak, aby působili na místě, kde je umístíme esteticky a ne přehnaným dojmem. Vybíráme rostliny nižší, které nebudou překrývat jména napsané na náhrobku. Nevybírejte příliš barevné a pestré kombinace květin, protože základním pravidlem je, že v jednoduchosti je síla. Vhodnou variantou jsou i umělé květiny.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies