Dům, zahrada a okapy...

Teplé počasí je ideální na různé práce kolem domu. Pokud jste se po zimě ještě nestihli vzpamatovat, je na to asi nejvyšší čas. Nabízíme pár rad, jak se postarat o váš dům.
Rodinný dům

Dům – nezanedbejte údržbu okapů

Zima už je sice dávno pryč a příchod té další je ještě dost daleko, ale na revizi okapů není nikdy pozdě. Odborníci doporučují takovou revizi provádět alespoň dvakrát ročně, před a po zimě. V tomto případě se zaměříme na revizi po zimě, kdy jsou okapy zaneseny spoustou nečistot, které se spláchly ze střechy při tání sněhu a mohly by nám snadno okap ucpat.

 

Všechny tyto nečistoty musíme odstranit. Dále pak zkontrolujeme těsnost spojů mezi okapovými díly a také, pokud je to potřeba okapy natřeme. Pokud už jsou okapy v takovém stavu, že není možné je pouhým nátěrem opravit, doporučuje se jejich výměna. Pro toto řešení jsou nejlepší okapy z pozinkované oceli.

Moderní zahrada potřebuje častou péči

V jarních a letních měsících je na naší zahradě asi z celého roku nejvíce práce. Proto bychom ji už od jarních měsíců měli začít udržovat, jinak se nám může stát, že se jednou po zahradě půjdeme projít, ale se zahradou to nebude mít moc společného.

 

Základem je pravidelné sekání trávníku. Pokud máme kolem domu záhonky s květinami, nebo třeba s nějakou zeleninou pro vlastní potřebu, neměli bychom opomenout je občas odplevelit a okopat, aby se k nim dostal dostatek sluníčka a samozřejmě nesmíme zapomenout ani na pravidelné zalévání.

Střecha potřebuje zvláštní péči

Asi nejmenší údržbu potřebuje náš dům jako takový, naproti tomu střecha je, co se týče revize, hodně důležitá. Je potřeba zkontrolovat, jestli nám všechny spoje patřičně těsní, jestli není nikde popraskaná krytina. Menší opravu, jako nátěr plechových částí kolem komínu, zvládne snad každý šikovnější kutil. Na rozsáhlejší opravy bychom měli raději zavolat odborníka.

Další zajímavé články z rubriky domácí dílna

Dekorace - malování barvami na sklo

Není WC jako WC

Domácí dílna - čističky vzduchu

Ubrousková technika - jak na to?

Jak si vybrat počítačový stůl

Domácí výroba dílenského stolu

Krásná a čistá koupelna - snadno a rychle

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies