Dům,zahrada a garáž – jak na stavbu garáže?

Možná i vy právě řešíte stavbu nové garáže. V následujících řádcích se vám pokusíme poradit, jak na to. V zásadě si můžete vybrat ze dvou základních typů. Montovaná, nebo zděná garáž?

Dům, dřevostavba, bydlení

Co musíme vědět, než začneme?

Zásadní otázka, kterou bychom měli řešit před koupí, nebo stavbou nové garáže je: pro jaký účel nám bude nová garáž sloužit? Pokud si pořídíme garáž jen za účelem parkování vozidla, postačí nám garáž i menších rozměrů, jestliže ovšem nemáme početnější vozový park.

 

Jestli však plánujeme mít garáž, jako úložiště přebytečných věcí, nebo že v ní budeme provádět občasnou údržbu vozidla, určitě musíme zvolit garáž prostornější.

Moderní garáž – rady, jak na montovanou garáž

V první řadě montovaná garáž nabízí obrovskou variabilitu provedení. Pořídit si můžete garáž pro jedno auto, klasickou dvojgaráž, velkou garáž pro více aut, nebo třeba řadovou garáž.

 

Další výhodou těchto garáží je, že nepotřebujete pro samotnou stavbu žádné rozsáhlé základy. Před montováním je potřeba jen zhotovit čtyři betonové patky, na které se následně garáž postaví.

 

Pozor musíme dát na dodržení roviny mezi patkami, aby nedošlo například k samovolnému otevírání dveří. Pak už stačí dodělat podlahu třeba ze zámkové dlažby, nebo z betonu.

 

Nevýhodou této garáže je, že se nedá vytápět, bez dalšího zateplení, což nám však stavbu výrazně prodraží.

Zahrada – lépe zde sedí betonová garáž

Pokud se rozhodneme pro stavbu betonové garáže, musíme počítat s většími náklady na samotnou stavbu, než u garáže montované. Je jasné, že tady už základy nevyřešíme čtyřmi patkami, ale musíme zhotovit betonový základ pod celou garáží a nejlépe taky betonovou desku, jako základ pro podlahu.

 

U tohoto typu garáže je dobré už od začátku počítat s nějakým vytápěním, protože zde, díky betonové stavbě, budou malé tepelné ztráty.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies