Drtič větví - pomocník do vaší zahrady

Drtič větví je velkým pomocníkem do vaší zahrady a ušetří vám mnoho práce. Jaké existují drtiče větví? Pokud si chcete pořídit takové zařízení také vy, pomůžeme vám s výběrem.
Větve

Drtič větví - pomocník do vaší zahrady

Drtič větví je velkým pomocníkem do vaší zahrady a ušetří vám mnoho práce. Jaké existují drtiče větví? Pokud si chcete pořídit takové zařízení také vy, pomůžeme vám s výběrem.

Drtič větví a jeho výhody

Pokud si pořídíte drtič větví, nemusíte se už starat o to, co budete dělat se starými a uschlými větvemi. Přístroj pomůže zlikvidovat také staré suché dřevo a různé rostlinné zbytky. Drtič větví vám větve rozdrtí na malé kousky, které můžete ještě použít pro okrasu zahrady, například jako mulčovací kůru do záhonů nebo ke stromkům.

Jaké existují drtiče větví?

Drtiče větví se rozdělují na benzínové a elektrické. Elektrické drtiče jsou vybaveny pojistkou proti přetížení. Také záleží na tom, jaký požadujete od drtiče výkon. Čím větší výkon, tím větší průměr větví je schopen drtič zpracovat. Dále se drtiče dělí na pevné (nedají se přenést) a přenosné. Přenosné drtiče větví mají kolečka a zapojují se za traktor (základní údržbu přece musíte znát!).

Z jakých částí se drtič větví skládá

Drtiče větví se skládají ze:

  • stojanu
  • motoru (benzínového, elektrického)
  • drtících čelistí (drtící čelisti se pohybují směrem proti sobě a tím větve drtí)
  • vodící části (do vodící části se vkládají větve na zpracování, buď z horní nebo boční části), existují také drtiče, které mají systém zpětného chodu, který se používá k odstranění větví, které se v drtiči zablokují. Pro lepší bezpečnost jsou na trhu nyní také drtiče se samovtahovacím systémem.

Drtič větví – bezpečnostní opatření

Běžný drtič větví rozdrtí většinou větve do průměru 4 až 4,5 centimetrů. Drtiče bývají velmi hlučné, a proto je nutné při práci s nimi použít ochranné sluchátka a nejlépe i ochranné brýle, protože se může stát, že odletí kus větve. V dnešní době už existují i drtiče, které mají tichý chod a nedělají zbytečný hluk. Na trhu jsou k dostání i drtiče větví, které mohou zpracovat větve o průměru nad 8 centimetrů. S těmito drtiči mohou pracovat pouze osoby, které absolvovaly speciální školení.


Hodit se vám mohou také Rady zahradníka

Kolik drtič větví stojí ?

Cena elektrického drtiče větví s výkonem 1600 až 2500 Wattů a průměrem vtahované větve 33 až 44 milimetrů se pohybuje v cenovém rozmezí 2 500 až 15 000 korun. Motorové drtiče se pohybují ve stejném cenovém rozpětí.

Nežádoucí odpad může doslova pohltit vaši domácnost. Ale „kam s ním”? Jednoduchým řešením je pořídit si drtič kuchyňského odpadu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies