Drtič kuchyňského odpadu šetří životní prostředí

Drtič odpadů je ideálním řešením, jak efektivně třídit v domácnosti kuchyňský odpad. Vzniklý kuchyňský odpad drtič zpracuje bez větší námahy. Snižuje celkové množství odpadu, které z domácnosti odnáší vodní tok.

Kuchyňský dřez

Drtič kuchyňského odpadu je užitečný pomocník do vaší kuchyně, který vám ušetří nejen čas, ale také peníze. Vzniklý kuchyňský odpad drtič rychle, efektivně a levně zpracuje. Kuchyňský drtič odpadů má také dobrý vliv na životní prostředí a snižuje spotřebu vody.

Zpracování odpadů v domácnosti s pomocí drtiče

V procesu drcení drtič odpadů uvolňuje vodu, která je v odpadu z velké části obsažena. Voda představuje až 85% objemu potravinového odpadu.

Drtič kuchyňského odpadu

  • Snižuje celkové množství odpadu, které z domácnosti odnáší vodní tok.
  • Nepatrné částečky potravinového odpadu jsou snadněji zpracovatelné v rozkladných biologických procesech v úpravnách vod, septikových nádržích nebo v přírodě.
  • Na miniaturní částečky rozdrcený odpad se v čistírnách odpadních vod daleko lépe rozkládá.
  • Výrazně se také snižuje výskyt hlodavců v kanalizacích, protože tato forma nadrcených odpadků je pro hlodavce nepoživatelná.

Spotřeba vody se při používání drtiče odpadu sníží

Několik studií testovalo vzrůst spotřeby vody. Poslední švédská studie ukázala snížení spotřeby vody při používání drtiče.

Specifické odbourání různých způsobů spotřeby vody ukazuje studie EPA(2)

Ta tvrdí, že úspora vody šetřením na jiném typu spotřeby vody (WC, mytí nádobí, praní…) se může projevit bez omezení používání drtiče kuchyňských odpadů. Spotřeba vody pro drtič představuje přibližně 5 litrů denně spotřebované vody.

Vliv drtiče kuchyňského odpadu na životní prostředí

Drtič kuchyňského odpadů má výrazný vliv také na životní prostředí:

  • Vytváří odpadní vody bohatší na živiny, a proto může být také organický materiál vyprodukovaný z drtiče odpadů použit pro výrobu bioplynu.
  • Drtič kuchyňského odpadu pomáhá také zvyšovat kvalitu půdy, regeneraci organického odpadu pro zajištění (aby nebyl odpad skladován či spalován) a také napomáhá zvýšit kvalitu splaškového kalu.

Třídění odpadů v domácnostech

Drtič odpadů je ideálním řešením, jak efektivně třídit v domácnosti odpad. Všechny organické zbytky pomocí drtiče snadno zpracujete. Drtič kuchyňského odpadu pomáhá plnit náročné požadavky na moderní kuchyň. Zapáchající odpadkový koš se tak stane minulostí.

Odpad v domácnosti ohrožuje naše zdraví

Dle studie odboru enviromentálních věd zemědělské univerzity ve Wageningenu bylo prokázáno, že domácnosti, které skladují nebo kompostují potravinový odpad (a také personál v restauracích zapojený do sběru a zpracovávání potravinového odpadu) jsou předmětem rizika z pohledu kontaktu s patogenními látkami, výpary, hmyzem a hlodavci.

Studie odhalili skutečnost, že endotoxiny a glukany uvolněné z kompostovatelného materiálu uchovávaného v domácnosti dříve než je svezen a zpracován mohou ulpět na měkkém povrchu (například na koberci, posteli, gauči apod.) a mohou dráždit dýchací cesty nebo způsobit respirační potíže (například astma).

Kuchyňský odpad je vhodné třídit a ideálně organický odpad pomocí kuchyňského drtiče ihned zpracovat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies