Dřeviny – okrasné solitery do vaší zahrady

Na každé moderní zahradě, by neměl chybět nějaký zajímavý strom či keř, který by byl dominantou celé zahrady. V dnešním článku vám představíme okrasné stromové solitery, které vás určitě zaujmou.
Okrasná dřevina, čimišník

Okrasná jabloň - Malus

Okrasné jabloně se pěstují zejména pro krásné květy a velmi dekorativní, obvykle drobné plody. Na českém trhu nalezneme také odrůdy okrasných jabloní, které upoutají netradiční barvou listů, zajímavým tvarem koruny nebo intenzivním vybarvením listů v podzimním období. Jabloním nejlépe vyhovuje hlubší a na živiny bohatší půda, dobře zásobená vláhou.

Javor dlanitolistý - Acer palmatum "Atropurpureum"

Další velmi zajímavou dřevinou do vaší zahrady může být například javor dlanitolistý. Acer palmatum "Atropurpureum" je v dnešní době velmi vyhledávanou soliterou, nejen díky svým krásným a zajímavým listům vínové barvy, ale také díky jeho celkovému habitusu. Tento strom dorůstá do výšky maximálně 4 metrů, proto je vhodný i pro menší zahrady.

Liliovník - Liliodendron tulipifera

Liliovník tulipánokvětý je další velmi zajímavou okrasnou dřevinou, která se hodí zejména pro větší zahrady, jelikož tento strom dosahuje velmi velkých rozměrů (okolo 20 metrů). Tento strom pochází ze Severní Ameriky. Má čtyřlaločné, řapíkaté listy, srdčitého tvaru. Na jaře kvete jednotlivými, převislými zelenými až žlutozelenými květy na dlouhých stopkách.

Dřezovec trojtrnný - Gleditsia triacanthos 'Sunburst'

Dřezovec trojtrnný je nenáročná a velice přizpůsobivá dřevina, schopná v krátké době dorůst značných rozměrů, poskytnout stín a zpevnit půdu. Dorůstá do výšky okolo 12 metrů. Tento kultivar nemá trny ani neplodí, přesto má zajímavé žluté květy.

Čimišník stromovitý - Caragana arborescens

Čimišník stromovitý je velmi oblíbenou soliterou zahrad, která má svůj původ v Číně. Pěstuje se v několika kultivarech, které se liší vzrůstem, tvarem koruny, tvarem či velikostí lístků. Oblíbena je zejména odrůda Pendula s převislými větvemi a krásnými žlutými květy. Tento strom dorůstá do výšky 4 metrů.

Moderní zahrada - rady pro krásnou zahradu

Moderní zahrada – krásná po celý rok

Moderní zahrada – módní trendy zahrad

Postavte si zahradní můstek - zahrada je přeci hrou

Dřevostavby – rychlé a levné bydlení

Kdy zvolit lamelový plot?

Optické klamy skryjí nedostatky zahrady

Originální nápady pro vaši zahradu

Rady k výběru venkovního osvětlení

Dětský koutek ve vaší zahradě

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies