Dřevěná okna - výhody i nevýhody

Pokud si budete vybírat dřevěná okna, velmi dbejte na kvalitu použitého materiálu a také na jeho úpravu. Dřevo je skvělým tepelným izolantem díky moderním povrchovým úpravám.
Plastové okno

Dřevěná okna a povrchové úpravy

Dřevo je tradičním materiálem, který se používá při výrobě oken. Pokud si budete vybírat dřevěná okna, velmi dbejte na kvalitu použitého materiálu a také na jeho úpravu. Dřevo je skvělým tepelným izolantem, díky moderním povrchovým úpravám. Díky těmto úpravám jsou dřevěná okna více odolnější vůči ohni a vlhkosti.

Výhody dřevěných oken

Dřevěná okna mají velmi dobré tepelně - izolační vlastnosti. Další výhodou je nízká hmotnost, dobrá pevnost, nízka roztažitelnost, vysoká tvarová stálost, velká variabilita a dlouhá životnost. Dřevěná okna netvoří tepelné mosty a také si můžete vybrat z velké variability architektonických řešení.

Nevýhody dřevěných oken

Dřevěná okna jsou náročnější na povrchovou úpravu více než okna plastová. Okna ze dřeva jsou také dražší než okna plastová.

Nemáte finanční prostředky na nová okna a nový nátěr je nejlevnějším řešením? Dokážete odstranit starý nátěr sami? Tipy a rady v článku >>

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies