Dračí zóny škodí našemu zdraví

Dračí neboli geopatogenní zóny jsou lidstvu známé už od pradávna. Přesto dodnes rozdělují jak laickou, tak odbornou veřejnost – jedná se o ničím nepodložený blud, nebo o obtížně dokazovatelnou, ale přesto existující skutečnost?

Místnost,rostliny

Co je geopatogenní zóna

Jedná se o pás široký obvykle jen několik centimetrů, maximálně několik desítek centimetrů, který se může táhnout několik metrů. Má tvar obráceného kužele, směrem nahoru se tedy rozšiřuje. Jde o určitý typ záření vycházející z hloubky země, jehož zdrojem bývá především podzemní voda nebo geologické zlomy, ze kterých se uvolňuje nějaký plyn, například radon.

Znali je už starověcí Egypťané

Fenomén geopatogenních zón nebyl neznámý ani starým Číňanům již před 4000 roky. Označovali ho jako „dračí žíly“. Podle císařského nařízení dříve než začali stavět dům, přizvali na místo zkušeného proutkaře, aby určil „dračí žíly“ – zóny zemních vlivů. Ve starém Egyptě zas přihnali na vybraný pozemek stádo krav. Kde odpočívaly, tam se mohlo stavět. Geopatogenní zóny popsal v 16. století i Paracelsus (1493-1541).

Dají se geopatogenní zóny dokázat?

Mnozí považují jejich existenci za neprokázanou. Faktem však je, že lze měřit přítomnost radonu, radioaktivního plynu, jehož nepříznivé účinky na lidské zdraví jsou dostatečně známy. Vědci na celém světě provedli nespočet pokusů dokázat, popř. vyvrátit účinky geopatogenních zón. Jeden z nich uskutečnili v letech 1932 až 1939 ve Švýcarsku inženýr Lienert a doktor Jenny, kteří experimentovali s působením geopatogenních zón na bílé myši.

Zvířata byla uzavřena v dlouhých dřevěných bednách, jejichž jedna část byla umístěna na neutrální půdě a druhá část na půdě narušené geopatogenním vlivem. Výsledky? Zvířata si instinktivně budovala hnízda v neutrální části.

Při každém otočení bedny o 180 stupňů myši přenášely své mladé do druhé, neutrální poloviny bedny. Když byly myši nuceny hnízdit v narušené části, velmi rychle onemocněly, ubývaly na váze a velká část z nich onemocněla nádorem.

Vítězí magie

Přesto je odborná veřejnost v názoru na geopatogenní zóny rozpolcena. Velká část vědců a lékařů v ně věří a udávají spoustu důkazů o jejich negativním vlivu na lidské zdraví, další však negativní vliv geopatogenních zón na lidský organismus popírají. Důvodem je také to, že se nedají měřit vědeckými přístroji. Dají se zjistit jen alternativními metodami – pomocí kyvadla nebo proutku.

Negativní vliv na lidské zdraví?

Zastánci teorie škodlivého vlivu těchto zón na lidský organismus uvádějí následující možné zdravotní problémy: nespavost, únavu, bolest hlavy, páteře, impotenci, poruchy plodnosti, srdeční onemocnění, rakovinu, alergie, časté angíny, astma, otoky, růst cyst, bušení srdce, vysoký krevní tlak, žaludeční potíže, cukrovku.

Na nespavost jsou velmi citlivé hlavně děti. Pokud dítě nemůže spát, děsí ho strašné sny, v noci pláče a utíká do postele rodičů nebo jej ráno nacházejí rodiče schouleného v rohu postele ve stále stejné poloze, může to být způsobeno postavením postýlky na špatné geopatogenní zóně.

Jak se bránit?

Máte-li podezření, že za vaše zdravotní problémy může právě geopatogenní zóna, stačí se danému místu prostě vyhýbat. Můžete přemístit nábytek, lehnout si na jinou stranu postele nebo obráceně. Napoví vám i chování zvířat, která jsou spolu s rostlinami indikátorem škodlivých zón.

Zvířata a rostliny, které nesnášejí geopatogenní zóny a snaží se jim vyhýbat

Psi, koně, ovce, kozy, krávy, prasata Jabloně, hrušně, ořešáky, šeříky, rybíz, buky, líp.

Zvířata a rostliny vyhledávající geopatogenní zóny

Kočky, mravenci, včely /hmyz obecně/ Třešně, švestky, meruňky, broskvoně, jedle, dub.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies