Domácí zvířata pomáhají

Domácí zvířata chováme a pořizujeme si také proto, že podvědomě cítíme, jak nám pomáhají. Zvířata se cíleně využívají v prevenci proti lidským onemocněním a rovněž mají terapeutický účinek.
Hlodavec

Domácí zvířata pomáhají léčit

V přítomnosti zvířat často zapomínáme na naše starosti, naše myšlenky se rozptylují a my se tolik nezaobíráme sami sebou. Domácí zvířata nás učí péči, pravidelnému režimu i lásce. Zvířata jsou často doporučována lidem jako prevence proti některých onemocněním. Zlepšení stavu dochází např. u celého komplexu onemocnění krevního oběhového systému a srdce.

Domácí zvířata pomáhají – jak pomáhají psi

Mezi nejčastější mazlíčky patří psi, kteří pomáhají lidem všestranně. Nejenže se stávají průvodci slepých lidí, používají se při záchraně lidských životů a při asistenci, ale rovněž mají své využití při canisterapii, kde se využívá jejich léčebného potenciálu. Při canisterapii je účelem zlepšit psychický a fyzický stav lidí s nejrůznějšími problémy. Může se jednat o nejrůznější postižení, o starší lidi, děti apod. Psi se hodí téměř pro kohokoliv.

Domácí zvířata pomáhají – jak pomáhají kočky, hlodavci, ptáci, rybičky..

Ne všichni si dovolí věnovat se plně pejskovi. Lásku mohou stejně poskytovat i jiná domácí zvířata. Mezi nejčastější chovaná zvířata patří kočky (spoustu plemen naleznete v naší rubrice zde), hlodavci, ptáci a rybičky. Nejen osamělí lidé a děti mají možnost naučit se péči o zvíře, získat tak možnost určité komunikace a vzájemné sounáležitosti.

Domácí zvířata pomáhají při nejrůznějších nemocech

Domácí zvířata se stávají prevencí proti mnoha chorobám. Nejenže se člověk stává méně náchylnější k nejrůznějším virovým onemocněním, ale také pomáhájí člověku udržovat dobrou fyzickou kondici. Pravidelný režim venčení psa utužuje zdraví chovatele - choďte s pejskem na pravidelné procházky. Domácí zvířata preventivně pomáhají při nemocech pohybového aparátu, kdy člověk je donucen k pravidelnému pohybu či sportu. Domácí zvířata výrazně pomáhají při nejrůznějších psychických obtížích a rovněž mají svou nezastupitelnou roli při správném chování a vývoji dětí.

Domácí zvířata pomáhají komukoliv

Domácí zvířata pomáhají osamělým lidem, starým lidem, dětem, lidem s nejrůznějším tělesným i smyslovým postižením, lidem, kteří jsou vystaveni dlouhodobě stresu apod. Podpořte zdraví a ochranu zvířat - oslavte Světový den zvířat, kdy? Dozvíte se v článku. Zvíře přispívá k dobré pohodě a k radosti ze života, funguje jako partner pro komunikaci, snižuje pocit osamocení, učí ohleduplnosti a odpovědnosti apod.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies