Domácí úprava vody – 1.díl

Nejste spokojeni s kvalitou vody ve vaší domácnosti? V dnešním článku vám poradíme, jak jednoduše a levně ovlivnit kvalitu vody s pomocí speciálních filtrů.

Voda

Voda z kohoutku versus balená voda

Mnoho lidí si odvyklo pít vodu z veřejného vodovodu a raději dává přednost vodě balené. Hlavním důvodem je vysoký obsah chloru, který způsobuje charakteristický zápach a výrazně zhoršuje chuť. Ovšem, pít balenou vodu nemusí být vždy bezpečné. Upravit vody vytékající z kohoutku ovšem není žádný problém, stačí pouze vědět, jak na to. Nejen, že ušetříte měsíčně stovky korun, které byste utratili za vodu balenou, ale hlavně budete pít čistou, zdravotně nezávadnou a nezapáchající vodu.

Filtry s aktivním uhlím a stříbrem pro domácí úpravu vody

Prvním, finančně i časově nenáročným způsobem, jak upravit kvalitu vody v domácnosti, je s pomocí speciálních filtrů určených pro domácí úpravu vody. Filtr se jednoduše nainstaluje na konec vodovodní vývodní trubky. Díky filtru voda protéká přes aktivní uhlí a stříbro, výsledkem je mechanicky, chemicky a biologicky dočištěná voda, s jemnou chutí a bez chlórového odéru. Cena takových filtrů včetně 1 až 2 náhradních filtračních vložek, se pohybuje okolo 1200 korun.

Použití filtračních konvic vodu změkčí

Další možností je úprava vody vytékající z kohoutku s pomocí filtračních konvic. Ty zajišťují čistější a průzračnější vodu bez chlóru, vodního kamene, pesticidů a těžkých kovů, navíc redukují přechodnou tvrdost vody. Voda je filtrována přes speciální filtr, který je nutné pravidelně vyměňovat (používají se takzvané patrony, jejich stav opotřebení lze sledovat na přímo na displeji umístěném na konvici). Cena filtračních konvic se pohybuje v rozmezí od 400 do 1500 korun.

V dalším díle našeho seriálu se zaměříme na domácí úpravu vody pomocí chemických látek.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies