Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Domácí ochucené máslo

Nebudete litovat. Zkuste si na čerstvé, křupavé pečivo namazat oblíbené máslové pochoutky. Příprava je snadná a rychlá a určitě si je zamiluje celá rodina.

Ochucené máslo

 

Při přípravě domácího ochuceného másla si nejprve vyndejte z ledničky máslo a nechte ho chvíli odpočinout při pokojové teplotě, aby se s ním lépe pracovalo. To platí pro všechny recepty.

 

Bazalkové máslo (2 - 3 porce)

 

  • Máslo - 125 g
  • Bazalka - 1 větší hrst listů
  • Sůl - 1 špetka
  • Česnek - 1 stroužek

 

Natrhejte a opláchněte bazalkové listy, jemně je osušte, prolisujte česnek a spolu s ostatními surovinami je rozmixujte na jemnou kaši. Máslo vám v ledničce vydrží i několik dní. Pokud máte rádi bazalku, klidně si tam přidejte větší množství.

 

Petrželové máslo (3 porce)

 

  • Máslo - 150 g
  • Česnek - 1 stroužek (prolisovaný)
  • Petrželka - 2 lžíce (jemně nasekaná)
  • Sůl - ½ lžičky

 

Všechny suroviny důkladně promíchejte a vzniklé máslo pak dejte vychladit do lednice. Pokud chcete máslo podávat stylově, zkuste jej dát do pergamenového papíru či do alobalu a zatočit tak, aby připomínalo klobásky.

 

Česnekové máslo

 

  • Česnek - 12 stroužků
  • Máslo - 250 g
  • Sůl a mletý pepř - na dochucení

 

Jakmile bude máslo dostatečně změklé, přidejte do něj prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a uložte do uzavíratelné, nejlépe plastové misky a dejte do lednice. Pro vylepšení chuti můžete do česnekového másla přidat trochu petrželky či medvědího česneku. Malé množství citronové šťávy a kůry může pozvednout česnekové máslo na vyšší úroveň.

 

Máslo s chilli papričkami

 

  • Máslo - 200 g
  • Sůl - ½ lžičky
  • Uzená paprika - ½ lžičky
  • Chilli papričky - ½ lžičky (sušené)
  • Česnek - ½ lžičky (sušený)

 

Opět všechno promíchejte a uložte máslo do sklenice. Nejlépe do takové, kterou lze pevně zašroubovat. Jeho chuť báječně doplní sendviče s kachním či vepřovým masem, ale hodí se i k sýrům.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

Vrba jíva alias kočičky
Vrba jíva
23.03.2017

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.