Domácí mazlíčci - je lepší kočka nebo pes?

Ti, kteří mají kočku nebo psa ví o svém mazlíčkovi více. Avšak, kdo se teprve rozmýšlí, zda-li si má pořídit jako domácího mazlíčka pouze jednoho z nich, může nalézt inspiraci v našem dnešním článku.
Pes a kočka

Pes – nejlepší přítel člověka

„Pes – přítel člověka“ , ano toto heslo je všeobecně známé a také tomu tak je. Pokud si chcete pořídit pejska počítejte s tím, že váš nový čtyřnohý přítel bude potřebovat pravidelnou péči a také vaši pozornost. Téměř všechny plemena psů jsou náročné na pozornost člověka. Psi bývají ve většině případů inteligentní, hraví a závislí na svém pánovi. Pokud se rozhodnete pro pejska, je důležitý také výběr vhodného psího plemene. 


Užitečné rady naleznete v následujících článcích:

Psí plemena – malá psí plemena

Psí plemena – velká psí plemena

Deset nejoblíbenějších psích plemen

Výběr psa podle plemene

 

Kočka – samostatná a nespoutaná

Kdo se rozhoduje při svém výběru domácího mazlíčka spíše pro kočku, musí počítat s tím, že je to zvíře velmi samostatné a nespoutané. Kočky si rády samy organizují svůj život a nerady do něj nechávají někoho zasahovat. Ovšem záleží také na jejich původu, kočky mohou být také klidné povahy. V poslední době roste počet lidí, kteří při výběru domácího mazlíčka volí kočku místo psa, protože je méně náročná na péči. Kočka se hodí převážně k časově zaneprázdněným rodinám žijícím ve městech.

Kočičí plemena vhodná do bytu

 

Zvířata – jak postupovat při výběru domácího mazlíčka?

Před tím, než se rozhodnete, zda-li si pořídíte kočku nebo psa, měli byste si položit pár základních otázek, které vám pomohou ve výběru. 

 

  1. Budu mít na svého domácího mazlíčka čas?
  2. Chci malého či velkého domácího mazlíčka?
  3. Budu mít na něj v domě či bytě dostatek prostoru?
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies