Domácí bramborové chipsy

Upečte si domácí bramborové chipsy. Jaké ingredience budete potřebovat? Jak postupovat při přípravě bramborové pochoutky? Existují dva způsoby, buďto dáte přednost nepříliš zdravé variantě, nebo zvolíte méně kalorickou verzi receptu.

Chipsy

Domácí bramborové chipsy – potřebné ingredience

  • brambory
  • rostlinný olej
  • sůl

Domácí bramborové chipsy – postup přípravy

Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Poté si ve fritovacím hrnci rozehřejte olej a dejte do něj bramborové plátky. Nechte je péct dokud nezezlatoví. Jakmile mají bramborové chipsy zlatavou barvu vyjměte je z fritovacího hrnce a nechte je na papírovém savém ubrousku odkapat od oleje. Poté bramborové chipsy jemně osolte. Chipsy můžete upéci také v troubě bez přidání oleje. Na plech položte pečící papír a na něj naskládejte najemno nakrájené plátky brambor a nechte upéci dozlatova.

Tip k bramborovým chipsům

Domácí bramborové chipsy můžete okořenit mletou sladkou nebo pálivou paprikou, grilovacím kořením, česnekem, kari kořením nebo pizza kořením. Popusťte uzdu své fantazii a chutím. Záleží jen na vás, zda zvolíte hotové solené kořenící směsi nebo si nakombinujte vlastní směs sušených bylinek.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies