Dětský pokoj ve stylu Feng-šuej

Dětský pokoj je místnost, kde si děti hrají i spí. Nejen proto, by se v tomto pokoji měla podporovat aktivita a kreativita, ale také osvěžující spánek. Přečtěte si více o zařízení dětského pokoje ve stylu Feng-šuej.

Děti

Dětský pokoj ve stylu Feng-šuej

Dětský pokoj by měl dle pravidel Feng-šuej být položen jihovýchodně, východně a nebo západně od středu bytu. Leží-li dětský pokoj na východě, proudí v něm příznivá a aktivizující energie čchi, která podporuje tvořivost dětí. Je také dobrá pro kvalitní spánek.

Osvětlení dětského pokoje

Důležité je, aby v dětském pokoji bylo dostatek slunečního svitu. Pokud pokoj z prostorových důvodů nemůžeme umístit na dostatečně světlé místo, je potřebné nedostačující světlo nahradit umělým. Vhodné je použití nástěnných lampiček s vhodnými žárovkami, které simulují denní svit. Pozor – lampy nasměrujte tak, aby svítily směrem nahoru.

Pořádek musí být...

I když v dětském pokoji udržet pořádek je téměř nemožné, měli bychom se o to alespoň pokusit, abychom zabránili úniku pozitivní energie z místnosti.

Vhodné barvy do dětského pokoje

Nejvhodnější barvou do dětského pokoje je dle pravidel Feng-šuej modrá. Modrá barva je barvou uklidňující.

Vhodný nábytek

Nejvhodnější je do dětského pokoje dřevěný nábytek ve světlých odstínech. Vyhněte se nábytku s ostrými hranami a rohy, ten do dětského pokoje nepatří. Dětský pokoj by měl působit vzdušným dojmem, také by měl oplývat dostatečným úložným prostorem, aby si zde děti mohli odložit své věci a „neválet“ je po zemi.

Co do dětského pokoje nepatří?

V dětském pokoji by neměli být umístěny žádné rostliny a ani elektrické přístroje, jako je například počítač, televize a nebo video.

Co do dětského pokoje patří?

Klidnou a harmonickou atmosféru mohou v dětském pokoji vytvořit veselé obrázky a také měkký kvalitní koberec. Doplňky do dětského pokoje volíme v zářivějších barvách, protože právě výrazné barvy podporují dětskou kreativitu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies