Cornish rex - inteligentní a aktivní plemeno

Cornish Rex jsou velice živé, inteligentní a aktivní. Tyto kočky jsou rády středem pozornosti lidí, jsou výrazně společenské. Cornish Rex má vyrovnanou povahu, je temperamentní, rozvážná a neustále se živě zajímá o dění ve své rodině.

Cornish Rex

Cornish rex - živé plemeno

Cornish rex je přirozeně mutované plemeno, které se v Británii objevilo poprvé koncem 50. let a počátkem 60. let 20. století.

Charakteristika kočky Cornish Rex

Cornish Rex jsou velice živé, inteligentní a aktivní. Tyto kočky mají velmi rády lidi. Dovedou být velice rozpustilé. Cornish Rex patří k těm druhům koček, které buď milujete, nebo nenávidíte.

Cornish Rex – váha

Váha této kočky se pohybuje v rozmecí 2,5 až 4 kilogramů.

Péče o kočku Cornish Rex

Na čištění srsti stačí vzít kartáč a vykartáčovat. Tato kočka je náročná na teplotu, proto vyžaduje teplo a stravu s vyšší energetickou hodnotou. 

Povahové rysy

Cornish Rex má velmi vyrovnanou povahu, je temperamentní, rozvážná a neustále se živě zajímá o dění ve své rodině. Velice dobře snáší společnost ostatních zvířat.

Cornish Rex a její srst

Cornish Rex má srst krátkou, jemnou a měkkou, hustou, bez krycího vlasu. Srst je zkadeřená nebo zvlněná, především na hřbetě a na ocase.

Cornish Rex - věk

Cornish Rex se dožívá věku kolem 12 let, ale i déle.
 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies