Co uvaříme na Den dětí?

Lámete si hlavu nad tím, jaké dobroty uvaříte svým dětem při příležitosti jejich svátku? Nechte se inspirovat našimi recepty na chutné pokrmy pro děti i dospělé.

Muffiny

Krémová zeleninová polévka

Budeme potřebovat jeden litr vody, polovinu malé dýně, ¼ pórku (cca 10 centimetrů), 1/2 menší cibuli, 1 menší mrkev, 1 středně velkou bramboru, 1/4 menšího celeru, fenykl nebo petrželku, smetanu na vaření a 1 polévkovou lžíci másla.

Ve větším hrnci necháme rozpustit lžičku másla, vložíme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme ji jemně zezlátnout. Poté zalijeme jedním litrem vody. Vložíme omytou a oloupanou zeleninu nakrájenou na větší kousky. Osolíme a vaříme na mírném plameni cca 45 minut (dokud zelenina nezměkne). Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Při podávání můžeme polévku dozdobit čerstvou petrželkou a nebo snítkem fenyklu.

Kuřecí čína s ananasem

Budeme potřebovat 1 balení kuřecích prsních řízků, 1 ananasový kompot (může být i čerstvý), olej nebo máslo, curry, sůl, pepř a zakysanou smetanu.

Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostičky. Na másle a nebo lžíci oleje kostičky masa lehce osmažíme. Během smažení přidáváme postupně curry koření a na menší kousky nakrájený ananas s trochou šťávy. Zalijeme sklenicí vody a necháme maso chvíli podusit. Ke konci vaření můžeme přidat zakysanou smetanu. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Jako přílohu můžeme podávat vařenou rýži, brambory, zeleninový salát a nebo kuskus.

Banánové muffiny

Budeme potřebovat 250 gramů hladké mouky, 125 gramů hnědého cukru, 4 banány, 150 mililitrů mléka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, špetku soli, 2 polévkové lžíce oleje.

Mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli smícháme ve větší míse. V další míse rozmícháme vejce s mlékem, olejem a rozmačkanými banány. Přidáme k mouce a ostatním suchým ingrediencím. Dobře zamícháme. Formu na mufiny vymažeme máslem a nalijeme do ní těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 20 minut. Po upečení můžeme muffiny dozdobit čokoládovou polevou a čerstvým ovocem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies