Co nevíte o sádrokartonu

Když se řekne sádrokarton, co vás napadne? Rychlá, levná a účelná práce? Je to celkem možné, ale sádrokarton je nenahraditelný. Může působit hezky a originálně, tak pojďme se prokousat sádrokartonem k nenahraditelnosti.

Obložení stropu

Sádrokarton je na našem trhu stále podceňován a používá se jako náhradní nebo nutné řešení, praxe však tohle tvrzení vyvrací. Jsou případy, kdy je sádrokarton tím nejlepším řešením.

Sádrokaton v interiéru

Nejčastěji se používá k vytváření šikmin, stropů, suchých omítek, k zakrytí instalace nebo vyrovnání zdí. Staví se z něj příčky, suché podlahy, předstěny a speciální doplňky interiéru. Je pravda, že jde o křehký materiál, ale lze z něj vyvořit takové konstrukce, které žádný jiný používaný materiál neumožňuje.

Vytvoříte cokoliv

Tohle jsou slova odborníků, ovšem základem je dodržení technických a technologických zásad stavění a také praxe. Postupy práce sice nejsou vidět, ale mají rozhodující vliv na kvalitu konečného díla. Pokud se po čase objeví mikrotrhliny nemusí to být použitím špatného tmelu, absencí výstužné pásky a podobně. Příčinou klidně může nerespektování konstrukčních zásad. Než tedy začnete interiér měnit pomocí sádrokartonu, dobře se informujte, jak na to.

Proč sádrokarton použít

Právě vám nabídneme přehled výhod sádrokartonu, pak už záleží jen na vás, jestli ho do interiéru zvolíte.

Jde o hygienicky nezávadný materiál, který vám umožní vytvořit netradiční a originální konstrukce. Se sádrokartonem uděláte oblouky, elipsy a další mnohem složitější tvary. K mání jsou také různé barvy. Chcete-li dosáhnout jemných tvarů a linií, lepší materiál nemůžete zvolit. Při použití sádrokartonu je možné se řídit reálným prostorem, není třeba přizpůsbovat se hotovým výrobkům. Pokud bydlíte v menším bytě, nebojte se sárokartonu, vytváří dojem lehkosti a vzdušnosti. Se sádrokartonem snadno budete měnit dispozice interiéru a mnohé věci zvládnete sami. A nakonec stavební práce jsou rychlé, snadné a ve srovnání s jinými materiály také levné.

Někdy vlastmě ani nezbývá žádné jiné řešení, než je sádrokarton. Tak jak to vidíte, získal si vaši náklonnost?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies