Co nesmí chybět v moderní zahradě?

Dodejte vaší zahradě moderní nádech díky zahradnímu osvětlení a zároveň poznejte jeho nesporné praktické využití při pozdních návratech zpět do vašeho domova. Určitě se vám to vyplatí.

Venkovní osvětlení

Moderní zahrada – potřeba elektrického proudu v zahradě

Pro provoz mnoha dnešních moderních strojů, které nám pomáhají dotvářet vzhled naší zahrady dle našich představ, je zapotřebí přívod elektrického proudu. Nejlepší variantou je předem navržený a následně provedený rozvod po celé oblasti pozemku zahrady.

 

Při takovém provedení se pak můžeme těšit bezproblémovému dosahu přístrojů do nejvzdálenějších koutů a částí. Můžeme také provést kompletní zahradní osvětlení.

Zahraní osvětlení – moderní i praktické zároveň

Osvětlete si zahradu a zdůrazněte tak na ní její přednosti, slabší místa mohou zůstat skryty ve stínu noci. Zahradním osvětlením pozvednete váš pozemek na vyšší úroveň. Díky různým způsobům nasvícení různých částí vylepšíte celkový dojem. Ovšem kromě estetické stránky, je zde i praktické osvícení chodníku, schodů, branky, nebo vstupních dveří domu.

Druhy osvětlení – rady k jednotlivým variantám

Hřibové svítidlo

Svítidlo, připomínající svým zevnějškem hřib, je určeno pro neoslňující svícení směrem dolů. Použít jej můžeme jako bodové světla k vymezení cest, chodníčků nebo jiných orientačních bodů na zahradě. Cena jedné svítilny se pohybuje kolem jednoho tisíce korun.

Kulové svítidlo

Tento druh osvětlení ozařuje díky kulovitému tvaru kruhovou plochu kolem svého středu. Ideální pro dotvoření a odstupňování různě osvětlených úrovní zahrady. Cenová relace je stejná jako v předešlém případě.

Reflektor

Jasná a silná záře reflektoru se využívá pro zdůraznění a zviditelnění hlavních objektů. Použít jej můžeme také na osvětlení keřů, stromů,…apod. Výhodou je možnost otáčení, a tudíž změny osvětlených věcí. Cenově se pohybujeme okolo 1200 Kč.

Příslušenství

Svítilny se většinou dodávají s kompletním příslušenstvím. Jedná se o připojovací kabel, halogenovou žárovku, nebo transformátor pro připojení celého okruhu. Cena transformátoru se pohybuje okolo 900 Kč.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies