Co dělat s popraskaným stropem

Popraskané, nerovné stropy nejsou zrovna nejlepší vizitkou vašeho bydlení. Nejčastěji se objevují v místnostech, kde je vlhko nebo ve starších zástavbách. Jak znovu získat rovný a úhledný strop?

Pokoj s točitými schody

Co s popraskaným stropem

Máte dvě možnosti – buďto seškrábat omítku a nahodit ji znovu nebo vytvarovat strop s pomocí speciální fólie.

Stropní fólie místo malování

Stropní fólie zažívají v dnešní době boom. Jsou omyvatelné, lehké, nehořlavé a odolné proti prachu i změnám teplot. Prodávají se až ve stovce nejrůznějších barev a provedení (lesk, mat, satén, průsvit). Pokrýt jím můžete nejen popraskaný, nerovný strop, ale i obvodové zdi, které jste se chystali vymalovat. Pokrytí fólií je méně náročnější a pokud se jednou rozhodnete stěny přece jen vymalovat – fólie vám v tom vůbec nebrání!

Fólie zakryjí nedostatky

Fólie jsou vysoce praktickou pomůckou nejen při zakrývání nejrůznějších nerovností, ale i tehdy, potřebujete-li opticky strop opticky snížit (matná fólie) nebo naopak zvýšit (lesklá fólie). Díky tepelné odolnosti se hodí i do koupelny. Z fólie můžete vytvořit jakýkoliv tvar – nemusí vždy jít jen o čtverec nebo obdélník.

Montáž stropních fólií ponechejte odborníkům

Montáž stropních fólií je náročnější na přesnost, proto se rozhodně vyplatí pozvat si odbornou firmu. Práce na vlastní pěst v tomto případě obvykle nedopadá dobře.

Údržba a trvanlivost

Stropní fólie mívají antistatickou úpravu, vydrží proto velmi dlouho čisté. V případě potřeby se čistí mýdlovou vodou. Jak moc jsou fólie odolné a trvanlivé, předvádí jejich prodejci na nejrůznějších výstavách – například na výstavě For Habitat v roce 2004 se mohli lidé na vypnuté fólii houpat – a po dovádění se opět vrátila do původního stavu!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies