Co by nemělo chybět v žádné kuchyni

Kuchyň byla a je místem, kde se nejraději schází celá rodina. Měla by být uzpůsobena tak, abychom se v ní cítili co nejlépe a abychom měli po ruce veškerá zařízení či pomocníky, jež nám zpříjemní a převážně usnadní určité činnosti. K dosažení „dokonalejší“ kuchyně postačí pár dobrých tipů. Inspirujte se a vyberte si pomocné a užitečné síly.

Kuchyně

I z malé kuchyně se dá vykouzlit velké království

Ne každý má to štěstí být majitelem prostorné a světlé kuchyně, do které se vejde libovolný kus nábytku nebo vysněný elektrospotřebič. Avšak vkusně a střízlivě zařízená kuchyň, ačkoliv je malá, může působit okázalým dojmem. Stačí si jen vybrat pár praktických doplňků.

Filtrační konvice pomůže od tvrdé vody

Nejste si jisti čistotou a tvrdostí vody, která vám teče z kohoutku? Vyzkoušejte filtrační konvici, která pojme přibližně 2 a půl litru vody. Výměnný filtr (patrony) redukuje chlór obsažený ve vodě, olovo, měď, hliník a také pesticidy či organické nečistoty (od cca 450,- Kč).

S pakovým lisem budete mít vždy čerstvě připravené džusy

Skvostný džus připravíte s pomocí pákového lisu na citrusy. Je snadno ovladatelný a není zde potřeba velké síly. S tímto pomocníkem si nápoj plný vitamínů připraví během několika minut i děti (od cca 300,- Kč).

Egg perfekt pro vejce dle vašeho gusta

Připravit vejce tak, aby byla přesně podle vašeho gusta, je někdy nadlidský výkon. Nedovařená nebo naopak převařená vejce, přesto, že jste sledovali každou minutu na hodinách, vás již nebudou trápit. Plastové vejce Egg perfekt jen vložíte společně s ostatními vejci do vody a měnící se barva vám ukáže, v jakém stádiu uvaření se vaše vejce nachází (od 160,- Kč).

Zdravě a chutně s pánví Wok

Zeleninu dokřupava a kousky masa opečené téměř bez tuku získáte na pánvích wok. Je navržena tak, aby se teplota rozvinula po celém povrchu pánve a tím se zaručilo rovnoměrné propečení surovin. Jídlo je zpravidla hotové během 15 minut (cca od 300,- Kč, dle povrchové úpravy pánve).

Pokrm ochucený čerstvým pepřem či jemně namletou solí vám zajistí mlýnky na koření. Pořídit si můžete mechanický nebo elektrický mlýnek poháněný bateriemi. Provedení bývá skleněné, dřevěné, plastové a nerez. Praktickou kombinací vám bude k ruce dvoudílný mlýnek, jež má z každé strany dávkovač na pepř a sůl (od 160,- Kč dle druhu výrobku).

Vyzkoušejte fondue

Rádi s hosty posedíte, rádi je pohostíte, ale nechcete každou chvilku odbíhat od stolu a připravovat další talíř s chuťovkami? Pořiďte si fondue. Ideální možnost, jak si užít chvilky pohody s přáteli a ještě se u toho dobře najíst. Volit můžete mezi sýrovým, čokoládovým nebo masovým. Čokoládové rozpustíte za pomoci obyčejné čajové svíčky, masové a sýrové pohání lihový hořák, který se plní tekutou nebo pastovou náplní (od 150,- Kč dle druhu výrobku).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies