Čistíme nerezové spotřebiče

Nerezové spotřebiče jsou v posledních letech velmi oblíbené. Vypadají stylově a navíc dodají kuchyni ten správný šmrnc. S postupem času ale začnou ztrácet lesk a je na nich vidět nespočet šmouh od běžného používání. Víte, jak snadno, rychle a beze šmouh vyčistit nerezové spotřebiče, aby opět vypadaly jako nové? Poradíme vám!

Jak na čištění nerezového nádobí a spotřebičů.

Lesknoucí se nerezové spotřebiče dodají kuchyni šmrnc

V součastné době jsou k dostání z nerezu nejen hrnce, ale také lednice, klasické i mikrovlnné trouby, rychlovarné konvice, mixéry, kuchyňské roboty, dřezy a nebo třeba kuchyňské baterie. Díky svému nadčasovému, lesklému vzhledu dodají šmrnc každé kuchyni a není se proto čemu divit, že jsou v součastné době tak oblíbené. Chcete-li, aby vám spotřebiče dělaly parádu nejen po zakoupení, ale také v průběhu svého působení, musíte o ně správně pečovat. Níže vám poradíme, jak na to.

Čištění nerezových spotřebičů bez chemie

  • Šmouhy a připáleniny lze z nerezových spotřebičů odstranit pomocí jedlé sody. Trochu jedlé sody nasypte na měkkou stranu houbičky, vyčistěte požadovanou plochu a nakonec omyjte vodou a utřete dosucha měkkou utěrkou.
  • Lesk nerezovému nádobí či dřezu dodáte s pomocí kuchyňského octa. Umyjte jej v horké vodě s trochou saponátu, vyleštěte hadříkem namočeným v octu a utřete do sucha.
  • Dalším trikem, jak dodat lesk nerezovým spotřebičům je pomocí slupek od brambor, případně dětským olejíčkem. Z nádobí nebo spotřebiče odstraňte mastnotu, osušte utěrkou a vyleštěte slupkami od brambor nebo olejíčkem na měkkém hadříku. Nakonec vytřete do sucha.
  • Otisky prstů lze z nerezu odstranit i díky utěrce z mikrovláken (tzv. švédská utěrka). Jí nerezový povrch jednoduše utřete a je to! Nekupujte tuto utěrku na tržnicích, ale v kamenném obchodě. S napodobeninou švédské utěrkou z tržnice nikdy nedosáhnete takového efektu, jako s originálem.

Speciální přípravky na nerezové spotřebiče

Na trhu jsou k dostání i speciální přípravky, určené k obnově lesku nerezových spotřebičů. Stačí kapka takového přípravku a rázem vypadá spotřebič jako nový! Přípravek se jednoduše nakape na houbičku, rozetře na nerezové ploše a nakonec omyje vodou. Cena přípravků se pohybuje od 70 Kč výše. Ochranný film a lesk nerezovým spotřebičům dodá také silikonový olej, kterým je stačí jednou za čas přeleštit.

Rada na závěr

Při čistění nerezových spotřebičů se vyhněte tekutým pískům i jakýmkoliv dalším abrazivním přípravkům. Také drátěnky a houbičky na nádobí s drsnou plochou by měly být v tomto případě pasé, protože mohou nerezové spotřebiče a nádobí nenávratně poškodit!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies