Čističky a zvlhčovače vzduchu - zdravé bydlení

To, co jíme, je pro naše zdraví stejně důležité jako vzduch, který dýcháme. Znečištěné životní prostředí způsobuje řadu zdravotních potíží – a číhá na nás nejen venku, ale i v budovách.

Zvlhčovač vzduchu

Čističky vzduchu ocení i alergici

Vzduch uvnitř budov je plný roztočů, pylů, plísní a virů, mnohdy je znečištěnější než vzduch venkovní. Vzhledem k tomu, že zde trávíme většinu svého času, tak nevědomky ohrožujeme své zdraví. Zvláště negativně působí znečištěný vzduch na osoby s alergiemi, astmatem a dýchacími potíži.

Čističky vzduchu odstraňují nejen veškeré nečistoty a jedy z ovzduší, ale i nepříjemné zápachy, např. z cigaretového kouře. Jsou vhodné nejen do domácnosti, ale třeba i do kanceláře.

Ionizátory – čističky na bázi iontů

Ionizátory jsou čističky vzduchu fungující na základě záporných iontů, které usmrcují bakterie a činí vzduch svěžejší a dýchatelnější. Díky absenci ventilátoru je zařízení v podstatě bezhlučné.

Proč si pořídit zvlhčovač vzduchu

Pokud je vzduch plný prachu ještě navíc suchý, sliznice dýchacích cest je podrážděná a náchylnější k nejrůznějším onemocněním. Zvláště to platí pro období velkých veder. Zvlhčený vzduch se lépe dýchá a je v něm menší horko – vlhkost totiž zabrání odpařování potu z těla a ten vás tak stále ochlazuje.

Kromě klasických zvlhčovačů existují i zvlhčovače ultrazvukové, které vytvářejí mlhu jen v bezprostřední blízkosti přístroje a šetří tak energii.

Zdravý vzduch je k nezaplacení

Domácí zvlhčovače i čističky vzduchu pořídíte již od pětistovky, přesto je vhodné nešetřit – dražší zařízení nabízí funkce, které samotný proces zvlhčování či pročišťování ještě zintenzivní.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies