Čistička vzduchu - nejen pro alergiky

Proč byste si měli pořídit čističku vzduchu? Asi si říkáte, že je to zbytečná koupě, ale jste na omylu. Možná si říkáte, že před znečištěným ovzduším nikam neutečete. A pokud si myslíte, že doma je vzduch čistý, tak bohužel není. V některých případech je u vás doma vzduch znečištěn v mnohem větší míře než venku.

Zvlhčovač vzduchu

 

Jakou čističku si vybrat?

 

Ze všeho nejdůležitější je nechat si poradit od odborníků. Jestliže trpíte alergiemi, poradí vám na které alergie pomáhá konkrétní přístroj. Čistička má především zabraňovat poletování a usazování lehkých alergenů (třeba zvířecích), pylových zrn či různých typů plísní.

 

Pokud jste alergičtí naopak na roztoče, tak vám čistička nepomůže tyto škůdce polapit. Ti se nacházejí v matracích, v pohovkách, v lůžkovinách a také samozřejmě v prachu na nábytku a podlaze. Jelikož nepoletují vzduchem, je na ně čistička “krátká”. Nemůže na ně. V takovém případě může sloužit pouze jako doplněk k antialergenním polštářům, přikrývkám atd.

 

Ptáte se, na kolik korun vás taková “hračka” vyjde?

 

Záleží na parametrech a dovednostech u konkrétní čističky vzduchu a také na účelu pořízení. Proto záleží čistě na vás, kolik se rozhodnete zainvestovat. Kromě hlavní funkce čištění, jenž vyplývá z názvu, mají některé čističky vzduchu i další funkce - zvlhčování nebo také ionizaci vzduchu. Liší se také způsobem, jakým zbavují vzduch veškerých nečistot. Je také důležité zohlednit vzduchový výkon, tj. objem vzduchu (m3), jenž přístroj vyčistí za 1 hodinu. Hlučnost je zásadní když si chceme čističku umístit do místnosti kde spíme. Pak už jen vyberme takovou čističku, která se nám vzhledově líbí a kde jsme spokojeni i s její hmotností a jejími rozměry.

 

Výběr už necháme pouze na vás. Kvalitní čistička vzduchu může zpříjemnit vaše bydlení a hlavně dýchání.

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.8 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies