Chutné recepty z ryb

Rybí maso je pro tělo ta nejlepší volba. Je lehce stravitelné, obsahuje mnoho důležitých látek, vitamínů, dobrých tuků a minerálů. Také by mělo být často zařazováno do našeho jídelníčku. Proto vám nabízíme malou inspiraci pro jeho přípravu.

Grilované kotletky na pánvi

Recept na rybu v bramborách ( pro 4 osoby)

450 g menších vařených brambor, 300 g rybího filé bez kostí, 1 cibule, 50 g másla, 1 zelená paprika, 1 kelímek zakysané smetany, 2 žloutky, 2 bílky, sůl, mletý černý pepř, majoránka, lžíce strouhanky

Jak budeme postupovat

Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do pánve dáme rozpustit máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a zpěníme. Přidáme nudličky čisté a jader zbavené papriky a na kousky natrhané filé nebo ryby bez kostí.

Vše spolu asi 4 minuty opékáme. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Žloutky zamícháme do zakysané smetany spolu se solí, mletým pepřem, majoránkou. Lehce přidáme tuhý sníh. Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a vmícháme do rybí směsi. Celý obsah pánve rozložíme do vymazané zapékací misky.

Zalijeme smetanovou směsí a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180 °C asi půl hodiny. Po upečení necháme ještě asi 10 minut odpočinout a podáváme. Jako příloha je vhodný zeleninový salát.

Recept na kapra s rozinkami a mandlemi ( pro 4 osoby )

1500 g kapřího masa, 2 cibule, 2 karotky, půl celeru, 1 svazek petržele, 4 zrnka černého pepře, 3 zrnka hořčice, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, sůl, kůra z poloviny citrónu na omáčku – půl litru sladového piva, 1 pol. lžíce vinného octa, 50 g rozinek, 50 g oloupaných a uvařených mandlí

Jak budeme postupovat

Kapra očistíme a nařízneme. Dáme vařit, na mírném ohni, do většího hrnce s vodou společně s velkými kusy oloupané cibule, očištěnou karotkou, celerem a petrželí, bobkovým listem, hřebíčky, hořčičným semínkem, pepřem a oloupanou citrónovou kůrou. Asi 25 minut. Uvařenou rybu položíme na mísu.

Omáčka – do piva přidáme asi 3 dl rybího vývaru, dáme vařit, přidáme 3 lžíce prolisované zeleniny, ochutíme vinným octem, přisypeme předem namočené rozinky a nakrájené plátky oloupaných mandlí a ochutíme solí a pepřem. Ještě chvilku necháme přejít varem . Na talíři porce kapra přelijeme horkou omáčkou. Jako přílohu můžeme servírovat malé vařené brambůrky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies