Chutné recepty z kuřecího masa

Kuřecí maso patří mezi velmi oblíbené pokrmy, nejen díky své chuti, snadné kuchyňské úpravě, ale také minimu tuku. Vyzkoušejte kuřecí maso netradičně.

Kuřecí maso

Recept na flambované kuře na grapefruitech (pro 4 osoby)

1 větší kuře, 1 lžíce hladké mouky, 50 g slunečnicového oleje, 1 lžíce koňaku, drůbeží vývar, 1 dl cherry likéru, šťáva z 1 grapefruitu, 1 celý grapefruit, sůl, mletý pepř, kysaná smetana, petrželová nať

Jak budeme postupovat

Omyté, očištěné kuře nakrájíme na menší kousky. Ty osolíme a lehce opepříme. Dále je poprášíme moukou a na pánvi, ve které jsme rozehřáli olej je opečeme ze všech stran. Opečené kuřecí kousky ještě v pánvi polijeme koňakem, zapálíme a chvíli flambujeme.

Potom podlijeme trochou masového vývaru a pod pokličkou dusíme ve vyhřáté troubě do měkka. Měkké maso přeložíme na vyhřátý talíř a do šťávy přidáme cherry likér a grepfruitovou šťávu. Krátce povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec přidáme dobře oloupaný a na malé kousky nakrájený grepfruit.

Ještě chvilku prohřejeme a servírujeme. Na talíři dozdobíme petrželovou natí a lžící kysané smetany. Jako přílohu podáváme různě upravenou rýži, různě smažené brambory nebo upravenou zeleninu.

Recept na španělské kuře (pro 4 osoby)

1 kuře, 4 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce petrželové natě, 1 dl pomerančové šťávy, 2 lžíce hladké mouky, 40 g slunečnicového olej, 2 dl dezertního červeného vína, 30 g rozinek, 30 g mandlí, 30 g zelených naložených oliv

Jak budeme postupovat

Kuře očistíme, omyjeme, vysušíme a nakrájíme na porce. Česnek oloupeme, utřeme se solí, přisypeme k němu drobně nakrájenou petrželovou nať a pomerančovou šťávu. Promícháme a směsí potřeme kuřecí díly. Dáme do misky, kterou přiklopíme talířem a dáme odležet asi na 2 hodiny do chladna.

Marinované kuře osušíme, posypeme hladkou moukou a ze všech stran opečeme na rozpáleném slunečnicovém oleji.Přilijeme červené víno a pod poklicí dusíme. Když je kuře poloměkké, tak přidáme rozinky, které jsme v cedníku propláchli vodou, spařené, oloupané, jemně nakrájené plátky mandlí a nakrájené plátky oliv.

Osolíme a opepříme podle chuti. Pokud je potřeba, tak ještě podlijeme vínem a dodusíme. Porce kuřete na talíři dozdobíme petrželovou natí.Kuře podáváme s rýží, s opečenými brambory nebo jen s pečivem a porcí upravené zeleniny.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies