Chutné recepty vhodné do parního hrnce

Nechte se inspirovat chutnými a zdravými recepty, které jednoduše připravíte v parním hrnci.

Maso, zelenina

Pikantní rybí maso se zeleninou

3 - 4 kusy očištěných ryb (například Pangasius), brambory, mražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice), sůl, koření na rybu, chilli.

Plátky ryby osolíme,  posypeme kořením na ryby a chilli kořením. Vložíme do prvního patra parního hrnce. Brambory oloupeme, nakrájíme na půlky a vložíme do druhého patra parního hrnce společně se zeleninou. Jídlo vaříme v páře zhruba 25 minut, poté jídlo můžeme ihned podávat.

Tip: Po uvaření můžete zeleninu rozmixovat společně se 3 lžícemi  zakysané smetany a vytvořit tak jednoduchou, ale za to velmi chutnou zeleninovou omáčku. Nezapomeňte ji samozřejmě podle chuti osolit a opepřit.

Kuřecí špízy se žampióny a sýrovým dipem

3 - 4 kuřecí prsní řízky, větší cibule, menší paprika, žampióny, sůl, pepř, bazalka, 150 g rýže (nejlépe dlouhozrné), olivový olej.

Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky. Ze soli, pepře, olivového oleje a bazalky si připravíme marinádu, do které vložíme nakrájené kuřecí maso. Necháme hodinu uležet v lednici. Omyjeme žampiony a rozkrojíme je na půlky, papriku a cibuli nakrájíme na větší kousky. Na špejle poté střídavě napichujeme marinované kuřecí maso, papriku, žampion a cibuli. Připravené špízy vložíme do spodní části parního hrnce, rýži vsypeme do varné misky, zalijeme trochou vody a osolíme. Vše vaříme v parním hrnci zhruba 30 minut.

Tip: Ke kuřecímu špízu můžete servírovat dip připravený z taveného sýra (nejlépe ve střívku) a bílého jogurtu, dochucený špetkou vegety.

Vepřové medailonky se špenátem

400 g vepřové panenky, 2 kostky mraženého listového špenátu, 1 balení sýru mozzarela, 250 g brambor, sůl a pepř na dochucení

Vepřové maso nakrájíme na menší plátky a pořádně naklepeme. Osolíme,opepříme a vložíme do parního hrnce. Brambory oloupeme, nakrájíme na půlky a také vložíme do parního hrnce. Vaříme v páře zhruba 20 - 25 minut. Poté na vepřové maso rozložíme rozmražený špenát a plátky sýru mozzarela. Necháme dalších 10 minut povařit, poté můžeme servírovat.

Tip: Na vepřové medailonky se špenátem můžete použít i jiné druhy sýra, například hermelín a nebo klasický eidam.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies