Chutné inspirace na zahradní párty

K létu patří i letní zahradní párty. Chystáte se také nejednu takovou „gardenparty“ uspořádat, ale nevíte čím zajímavým své kamarády pohostit? Stačí si přečíst dnešní článek, a máte po problému...

Muž, stromy, balonky

Vynikající kuřecí nudličky s kari a kokosem

500 g kuřecích prsních řízků, 300 ml kokosového mléka, 2 cibule, 5 lžic kokosového oleje, 2 lžíce másla, 300 ml smetany, mletý badyán, 3 strožky česneku, karik koření, černý pepř – mletý, sůl.

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje. Do něj dáme asi 3/4 kari koření a kuřecí nudličky. Smažíme, dokud maso nezezlátne.

 

V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a máslo, do něj poté vsypeme kolečka cibule a necháme je zesklovatět, přidáme česnek a krátce osmažíme.

 

Cibulovou směs přidáme k masu. Přilijeme smetanu s mlékem, přidáme zbylé koření a nakonec kokosové mléko. Osolíme, opepříme a přibližně 10 až 15 minut dusíme. Vhodnou přílohou je rýže.

Rady na zajímavé drinky

Semafor

Griotka, vaječný koňak, pepermintka

 

Do uzší sklenice o lžičce nalijeme nejprve červenou griotku, poté žlutý vaječný likér a nakonec zelenou peprmintku.

Recept na Mojito

4cl bílého rumu (pokud možno kubánského), 1 polévkovou lžíci sirupu na Margaritu, případně Rapadury nebo třtinového cukru, lístky čerstvé máty, šťávu z menší limety, případně nakrájená limetková kolečka, vychlazenou sodu, ledovou tříšť či kostky ledu.

 

Do připravené sklenice nasypejte lžíci Rapadury (sirupu na Margaritu nebo třtinového cukru), vymačkejte limetu a promíchejte.

 

Přidejte požmoulané lístky máty a promačkejte spolu s rozpuštěnou směsí ve sklenici. Přidejte ledovou tříšť nebo kostky ledu (téměř po okraj sklenice), přidejte bílý rum a dolijte sklenici sodou.

Čokoládová fantazie

125 g čokolády na vaření, 4 žloutky, ze 4 bílků ušlehaný sníh, 75 g másla

Jak na to

Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Do teplé čokolády (nesmí být moc horká) zamícháme 4 žloutky a pak lehce vmícháme ušlehaný sníh ze 4 bílků.

 

Lehce mícháme, než hmota nabyde. Poté hned dáváme do misek a necháme zchladit a ztuhnout. Můžeme zdobit ovocem, šlehačkou apod.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies