Chutné a rychlé recepty z jablek

Jablíčková sezóna pomalu končí a zásoby nám neubývají. Již jsme napekli jablkové záviny a koláče, navařili přesnidávky, kompoty, nasušili křížaly a další pokrmy, ale jablíčka prostě nemizí. Co s nimi? Právě proto jsme tu my a poradíme vám!
Jablka

Rychlý recept na zapečená jablka s drobenkou

6 větších jablíček, kousek másla na vymazání mísy

na drobenku – 150 g másla, 150 g moučkového cukru, 180 g polohrubé mouky, 3 lžíce mandlových lupínků, 1 lžíce mleté skořice

Jak budeme postupovat

Jablíčka omyjeme a oloupeme. Rozkrojíme na čtvrtinky a zbavíme jadřinců. Nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme do máslem vymazané menší zapékací misky. Z mouky, másla, mletého cukru a skořice vytvoříme drobenku a stejnoměrně posypeme nakrájená jablka v misce. Povrch koláče dochutíme mandlovými lupínky a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi 15 minut. Necháme zchladit, posypeme mletým cukrem a krájíme na řezy.

Rychlý recept na jablkový koláč s oříšky a šlehačkou

500 g čistých oloupaných jablek, máslo na vymazání mísy, šlehačka a oříšky na zdobení

Na těsto – 100 g mletých oříšků, 100 g moučkového cukru, 100 g másla, 3 celá vejce

Jak budeme postupovat

Omytá a oloupaná jablka zbavíme jadřinců a jejich tenké plátky uložíme na dno máslem vymazané keramické zapékací misky. V míse utřeme spolu tuk s cukrem, přidáme celá vejce a dále dobře vymícháme. Nakonec vmícháme strouhané oříšky. Jablka v misce můžeme posypat cukrem. Záleží, jak jsou kyselá a zalejeme je připraveným těstem po celé ploše. Dáme péct do vyhřáté trouby na 175 °C asi na 20 minut. Těsto je upečené, když do středu mísy vpíchneme špejli a zůstane čistá. Studené krájíme na čtverce a bohatě zdobíme šlehačkou a strouhanými oříšky.

Rychlý recept na jablíčkové kroužky se skořicí

4 velká jablka, 150 g polohrubé mouky, 2 celá vejce, 2 dl bílého vína, na špičku nože prášek do pečiva, špetka soli, olej na smažení, moučkový cukr a mletá skořice na obalování

Jak budeme postupovat

Jablka pořádně omyjeme, osušíme a zbavíme jadřinců. Dáváme pozor, abychom jablka neporušili. Musí zůstat vcelku. Nakrájíme z nich plátky silné asi půl centimetru. Z mouky, vína, vajec, soli a kypřicího prášku vymícháme řidší těstíčko. Jednotlivé plátky jablek v něm namáčíme a ihned pečeme do zlatova v rozehřátém oleji. Usmažené kroužky dáme okapat na papírovou utěrku a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s mletou skořicí. Rozdělíme na talířky a můžeme zdobit šlehačkou nebo oslazenou zakysanou smetanou.

Další chutné a rychlé recepty do vaší kuchařky naleznete ZDE:

Recepty na rychlé dezerty z lístkového těsta

Rychlé recepty na slané koláče

Recepty na neobvyklé bábovky

Zeleninová inspirace nejen pro vegetariány

Ovocné variace - chutné recepty

Jednohubky – recepty na chutné kombinace

Rychlé a levné rodinné obědy

Rychlé recepty do mikrovlné trouby

Chutné a rychlé recepty z kedluben

Jednoduché a rychlé recepty z vajec

Chutné a rychlé recepty z jogurtu


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies