Chraňte své bydlení před zloději!

Zabezpečovací technika domů a bytů je čím dál tím vynalézavější, zloději ale bohužel také. Pořídit si jeden zámek navíc opravdu nestačí. Zjistěte, který ze zabezpečovacích systémů nejlépe ochrání vás.

Dveře, bezpečnostní klika

Mechanické zabezpečení

Mechanické zabezpečovací systémy jsou nejčastěji využívaným způsobem zabezpečení domu či bytu. Patří zde zejména bezpečnostní dveře a mříže na oknech. Ztěžují zlodějům přístup do objektu a mnohdy je od loupeže odradí úplně.

Bezpečnostní dveře

Zloději chodí z 90% případů dveřmi. Klasické dřevotřískové vypáčí během několika vteřin, proto se do nich opravdu vyplatí investovat. Vstupné dveře se řadí do bezpečnostních tříd od jedničky do šestky, dveře třídy jedna a dvě jsou ale pouze vyrobeny ze zesíleného materiálu, se kterými si dnes zloději dokáží poradit. Volte proto minimálně třetí stupeň. Součástí dobře zabezpečených dveří by měla být i bezpečnostní vložka zámků a bezpečnostní zárubně.

Bezpečnostní okna

Bydlíte-li v přízemí panelákového domu nebo dokonce v rodinném domě, má zloděj další možnost, jak se k vám vloupat. Nejbezpečnějším řešením je namontovat na okna mříže, dobrou vychytávkou jsou ale také bezpečnostní fólie, které pouhým okem zvenku nevidíte a přes které se nelze do domu dostat. Nalepují se přímo na okno.

Elektronické zabezpečení

Vyšším stupněm zabezpečení objektů jsou elektronické zabezpečovací systémy. Existuje jich celá řada, některé například obsahují senzor pohybu a dokáží zaznamenat, že se někdo pokouší vypáčit dveře. Přístroj je většinou napojen na řídící ústřednu, která majitele domu o tom, že není vše v pořádku, informuje.

Alarm

Alarm funguje tak, že v případě, kdy zloděj překoná vstupní dveře, spustí sirénu. Pokud hluk zloděje přesto neodradí, může alespoň vzbudit sousedy nebo upozornit kolemjedoucí policejní hlídku.

Kamerové systémy

Do větších objektů se rozhodně vyplatí nainstalovat kamerový systém. Zloděje odradí už jen jejich přítomnost. Zároveň vám kamery usnadní pohled přes branku. Kamerový systém dnes můžete napojit i na internet a svůj dům sledovat na dálku, například z dovolené.

Jak se před zloději chráníte vy?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies