Chcete krb a nemáte komín?

Kochat se romantickým pohledem na plamen v krbu můžete nejen v domě, kde je komín, ale také v panelákovém bytě! Jak je to možné? V součastné době jsou velmi moderní tzv. biokrby, ve kterých oheň vzniká spalováním uhlovodíku na rostlinné bázi. Během hoření se neuvolňují žádné škodlivé spaliny ani dým, není tak potřeba komínu. Seznamte se s výhodami biokrbů.

Biokrb

Jak v biokrbu vzniká oheň?

Oheň v biokrbech vzniká spalováním uhlovodíku vyrobeného na rostlinné bázi (jako je například bio ethanol). Následkem spalováním v biokrbu vzniká pouze oxid uhličitý, což je plyn, který běžně vydechujeme. Proto při pořízení biokrbu není potřeba komín - během hoření se neuvolňují do okolí žádné škodlivé spaliny ani dým.

Spotřeba a výhřevnost biokrbů

Pro 3 až 6 hodin hoření je potřeba přibližně jeden litr bio ethanolu. Hodina hoření stojí přibližně 13 až 15 Kč. Biokrby jsou schopny během poměrně krátké doby vyhřát místnost. Jejich výhřevnost je závislá na velikosti obsahu hořáku. Obvykle se pohybuje v rozmezí výkonu 2 až 4 kW.

Biokrby jsou stylový doplněk do interiéru

Kromě výše uvedených výhod, jsou biokrby také velmi stylovým doplňkem moderního interiéru. Skvěle vyniknou nejen v obývacím pokoji, lze je zabudovat i v lodžiích, na balkónech či terasách. Jsou také efektním doplňkem v restauracích, barech a kancelářích. Snadno se instalují, také po zabudování se s nimi dobře manipuluje.

Lze si vybrat z pestré nabídky typů, materiálů i barev

Biokrby jsou k dostání v několika typech, například rohové, volně stojící, závěsné, zabudovatelné, apod. Vybrat si můžeme také z pestré nabídky kvalitních materiálů i barevných provedení. Z materiálů jsou velmi oblíbené například různé druhy kamene, nerezová ocel a sklo.

Jaká je cena biokrbů?

Biokrby jsou cenově dostupné. Cena je závislá na velikosti, typu a materiálu, ze kterého je krb vyroben. Obvykle se pohybuje od 5.000 Kč výše.

Další zajímavé články k tématu:

Není krb, jako krb

Zahradní krby - jak si jednoduše postavit zahradní krb?

Čistíme komín

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies