Česnekománie – chutné recepty

Pro milovníky česneku ve všech jeho podobách, jsme si připravili velmi chutné recepty. Vyzkoušejte nakládaný česnek, studenou či teplou česnekovou omáčku, pikantní česnekovou pomazánku a nebo smetanovou česnekovou polévku.

Česnek

Pikantní nakládaný česnek

8 větších paliček česneku, 2 snítky rozmarýnu, 1 feferonka, ½ litru slunečnicového oleje.

Stroužky česneku oloupeme a smícháme s rozmarýnem a nadrobno pokrájenou feferonkou. Směs důkladně promícháme a rozdělíme do sklenic. Nakonec sklenice zalijeme olejem a sklenice vzduchotěsně uzavřeme. Naložený česnek necháme přibližně deset dní uležet.

Pomazánka s chilli a česnekem

2 tavené sýry v tubě (100g), 2-3 lžičky másla, 6-7 stroužků česneku, chilli, sůl

Česnek oloupeme a rozmělníme na kaši. Do mísy přidáme tavený sýr, máslo a pořádně promícháme. Dochutíme solí a chilli dle chuti. Pomazánka je výborná na ještě teplém krajíci chleba (upečte si chleba v domácí pekárně, poradíme Vám jak na to).

Studená česneková omáčka

50 g majonézy, 3 lžíce kečupu, 1-2 lžičky worchestrové omáčky, 5 stroužků česneku, 2 lžičky hořčice (nejlépe plnotučné), půlka citrónu

Do mísy dáme oloupaný a prolisovaný česnek, kečup, hořčici, worchestrovou omáčku, šťávu z půlky citrónu a majonézu. Důkladně promícháme a necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici. Pikantní omáčka se skvěle hodí ke grilovanému a pečenému masu.

Teplá česneková omáčka

40 g másla, 60 g hladké mouky, drůbeží vývar, 3 - 4 stroužky česneku, sůl

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme jí vodou a částečně drůbežím vývarem. Dobře rozmícháme a dáme vařit. Do dobře povařeného základu přidáme česnek rozetřený se solí. Necháme přejít varem a ihned podáváme. Teplá česneková omáčka je skvělá k vařenému a dušenému masu.

Smetanová polévka s česnekem

0,5 l vody, 1 kelímek smetany na vaření, 1 celý česnek, sůl, kmín, hladká mouka, olej

Hrnec s vodou, 3 lžičkami oleje, prolisovaným česnekem, kmínem a solí necháme cca 10 minut vařit. Poté přidáme smetanu na vaření a ještě krátce povaříme. Pokud je polévka řídká, zahustíme jí lžící hladké mouky. Dochutíme solí dle chuti.

Česnek a jeho pěstování

Česnek v kuchyni

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies