Čau čau

Plemeno čau-čau se řadí mezi nejstarší psí plemena na světě. Čauové byli nejprve používáni bojovnými kočovnými skupinami Mongolů jako lovečtí, strážní a váleční psi a přivedeni do Číny a Tibetu asi 1000 let před narozením Krista. Více naleznete zde.
Čaučau

Čau čau a jeho původ

Plemeno čau-čau se řadí mezi nejstarší psí plemena na světě. Čauové byli nejprve používáni bojovnými kočovnými skupinami Mongolů jako lovečtí, strážní a váleční psi a přivedeni do Číny a Tibetu asi 1000 let před narozením Krista.

Charakteristika

Povaha čau čau je přátelská a mírná, ale taktéž pozorná a otevřená. Nemá přisvojující si vlastnosti, typické pro hlídací psy, ani není přehnaně podezíravý vůči cizím lidem nebo agresivní vůči ostatním psům. U dospělého psa můžeme očekávat určitou míru rezervovanosti a důstojnosti.

Čau čau - výška, váha

Výška u psa je 48 - 56 centimetrů, u fen 46 - 51 centimetrů. Váha se pohybuje v rozmezí 21 - 32 kilogramů.

Srst

Čau čau má velmi hustou srst, která vyžaduje mnoho péče. Psa známe ve dvou variantách: dlouhosrstého a krátkosrstého. Obě tyto varianty mohou být v pěti různých zbarveních - červený, černý, krémový, modrý a skořicový. Jazyk čau čaua je po narození růžový a potom ztmavne. Kompletně modročerný jazyk by měl být ve věku 8 týdnů.

Péče o srst

Největší pozornost vyžaduje tento pes v období línání, kdy je nutné denní kartáčování a odstraňování uvolněné srsti. Psa koupejte jen v případě nutnosti. Uši psa je nutné udržovat v čistotě, drápky krátké.

Povahové rysy

Veselý, inteligentní,nezávislý, milý, klidný, ostražitý.

Výchova

Čau čau je velmi inteligentní, ale není vhodný k výcviku. Nutit jej k něčemu proti jeho vůli, může mít za následek zlou reakci nebo i negativní změnu povahy. Čau dělá jen to, co chce a kdy chce.

Pohyb

Čau čau vyžaduje průměrné množství pohybu, ale neodmítne ani dlouhou procházku.

Věk

Čau čau se dožívá průměrného věku kolem 12 let.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies