Bydlíme v souladu s přírodou

I městský byt může vypadat jako součást přírody. Nevěříte? Přesvědčte se o tom v našem dnešním článku.

Vázy v přírodním stylu

Bydlení v přírodním stylu – vhodné barevné kombinace

Do přírodního stylu interiér sladíte za pomoci zemitě hnědé a zelené barvy. Uvedené barvy by měli v interiéru dominovat i proto, protože jsou to barvy které uklidňují a dodávají energii. Hnědá barva působí navíc teplým a příjemným dojmem, naopak zelená hnědou příjemně osvěžuje.

Jakou podlahu zvolit?

Nejvhodnějším materiálem na podlahu je korek a dřevo. Vhodným řešením jsou také ratanové rohože a nebo travní koberec z umělých vláken, který působí přírodním dojmem. Další variantou je výběr koberce v zemité barvě, nejlépe bez vzorů.

Jaký nábytek zvolit?

Nejvhodnější je celodřevěný nábytek, další možnou variantou je nábytek z ratanu. Vyhněte se v interiéru plastu, překližce a nejlépe i sklu. Zkrátka řiďte se pravidlem: „Co není volně v přírodě, není ani doma“. Základem by tedy mělo být dřevo a zeleň.

Dekorace v přírodním stylu

Doplňky volte nejlépe v odstínech zelené barvy, případně oranžové. Vhodné jsou také dekorace dřevěné, které dodají interiéru ten správný šmrnc. Textilie mohou být sladěny do květinového vzoru, nástěnné dekorace volte nejlépe se zvířecími motivy.

Nechte se inspirovat našimi tipy na stylové dekorace, které se budou do interiéru v přírodním stylu hodit. Prohlédnout si je můžete ve fotogalerii pod článkem.

Nezapomeňte na pokojové rostliny

Co by to bylo za interiér v přírodním stylu, kdyby tam nebyli žádné rostliny? Při zařizování rozhodně nešetřete na květinách, právě díky nim docílíte dokonale přírodního dojmu. Vhodné jsou palmy (dracaena fragrans, dracaena marginata, yuka, atd.), popínavé rostliny (epipremnum, syngonium, marantha) a také pokojové rostliny nižšího vzrůstu zajímavé svými listy či květy. Při výběru rostlin dbejte na pěstební nároky jednotlivých druhů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies