Bydlení v africkém stylu

Nechte se inspirovat krásou exotických krajů, zařiďte si bydlení v africkém stylu. V dnešním článku vám poradíme, jak na to…

Africký styl

Africký styl - barvy a vzory

Africký styl je charakterizován zemitými barvami, převážně zemitě hnědou (ta v africkém stylu představuje půdu, kmeny stromů i kůže obyvatel, navíc je to barva teplá) v kombinaci s výraznějšími odstíny, například oranžovou, bílou, vínovou nebo zelenou barvou.

Tip:

Zemitě hnědá barva se do obývacího pokoje nejlépe hodí na koberce a také na sedací soupravy. Tato barva totiž kromě dekorativního účelu navíc utlumí skvrny.

Co se týče vzorů, tak Afriku nejvíce vystihují zvířecí motivy. Zebra, gepard, žirafa, tygr, slon…alespoň jeden z těchto vzorů by se měl v africky zařízeném bytě objevit. Nemyslíme tím kupovat si do interiéru drahé kožešiny zvířat (to by nám ochránci zvířat asi jen tak neodpustili). Zvířecí motivy se mohou objevit na polštářích, obrazech, dekoracích, atd.

Tip:

Vytvořte si obrázky v africkém stylu za pomoci ubrouskové techniky. Poradíme vám jak na to!

Africký styl – vhodný nábytek

Při výběru vhodného nábytku hraje hlavní roli přirozenost, na umělé materiály raději hned zapomeňte. Čím více prvků bude ze dřeva, kůže nebo ratanu, tím více se vám podaří přiblížit Africe.

Doplňky k africkému stylu zkrátka patří

K africkému stylu patří také doplňky, které utvoří tu správnou exotickou atmosféru. Ve většině orientálních obchodů jsou k dostání dřevěné sochy a sošky s africkými motivy. Typickými dekoracemi pro Afriku jsou hnědé figurky ze dřeva s lidskými a zvířecími motivy. Interiér můžete doplnit o světla z kokosového vlákna, květináče se zvířecím motivem, abstraktní obrazy symbolizující africkou džungli či vzrostlejší rostliny (ideální je dracéna, sloní noha).

Tip:

Klasické keramické vázy či květináče, můžete nahradit nádobami ze dřeva či tykví.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies