Bydlení - umakartová jádra

Umakartová jádra se využívala hlavně při hromadné výstavbě bytů ve druhé polovině minulého století. Díky jejich jednoduchosti a snadnému složení konstrukce se umakart stal oblíbeným stavebním materiálem.
Moderní koupelna

Bydlení - umakartová jádra v bytě

Kdo bydlí v obyčejném paneláku, mohl by jistě dlouho povídat o útulnosti koupelen v bytovém jádru vystavěném z umakartu. Umakart jistě ušetří mnoho místa, protože umakartové jádro není náročné na prostor. Nevýhodou ovšem je to, že uslyšíte vše co v koupelně váš soused zrovna dělá. Další nevýhoda umakartového jádra je jejich neestetičnost.

Přestavba umakartového jádra - jak na to?

Ať tak či onak, umakart dnes již nevyhovuje. Umakartová konstrukce bytového jádra představovala řešení rychlé, levné a z hlediska montáže znamenala efektivní výstavbu koupelen v hromadné tzv. pásové výrobě bytů. Umakart svou roli jistě sehrál, ale na jeho místo nastupují nové a moderní stavební materiály.

Cihly? Raději ne...

Doslova lze říci, že fantazii se meze nekladou. Ale jaké jsou dnešní rychlé a efektivní možnosti výměny? Rozhodně nepoužívejte, při přestavbách umakartového jádra klasické cihly, ty jsou totiž moc těžké. K tomuto účelu ideálně slouží tvárnice YTONG, které jsou lehké a dají se jednoduše vytvarovat. Jedinou nevýhodou u nich zůstává to, že si doma naděláte pěkný nepořádek.

Dům a byt - změňte design umakartového jádra

Podle statistiky v České republice existuje víc jak jeden milion panelových bytů s umakartovým jádrem. Nejen to, že se během dlouhé doby, která už uplynula od jejich výstavby, opotřebovali, ale zároveň už neposkytují požadovaný komfort, který bychom si na prahu nového tisíciletí všichni určitě představovali. Každý by chtěl určitě svůj byt mít přispůsobený podle svých požadavků, proto existuje mnoho specializovaných firem, které vám při přestavbě poradí.

Domácí dílna - rady pro kutily

Snižování stropů - jak na to?

Bezpečnostní dveře – jaké si vybrat?

Plastová okna a jejich údržba

Zrcadla v bytě jako dekorace

Malování pokojů – jak na to

Okna – jak je zabezpečit?

Dlažba nebo plovoucí podlaha?

Barvy - barvy v bytě

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies