Budeme malovat a natírat

Umíte si vybrat ten správný štětec, štětku nebo váleček na malování? Pokud se chystáte malovat nebo natírat, přečtěte si, které druhy se hodí pro syntetické či vodou ředitelné barvy, a se kterými se vám bude pracovat nejlépe.

Malování,

Teplé a slunečné počasí úplně vybízí ke generálnímu úklidu bytu, jehož součástí je také malování interiéru nebo natírání různých částí domu či zahrady. Barvu máme většinou vybranou již předem, a tak už jen zbývá obstarat vhodné náčiní, s nímž dotáhneme svou představu ke zdárnému konci. Sortiment různých štětců a válečků je velice pestrý, proto zejména začátečníci mohou být nad takovou nabídkou v rozpacích. Poradíme vám, které z nich budou užitečné a do kterých raději neinvestovat.

K čemu je vhodná malířská štětka?

Malířskou štětku můžeme zakoupit v několika tvarech a z různých materiálů. Štětka s přírodními štětinami je vhodná pro penetrování, neboť tyto štětiny dokážou nasáknout více nátěrové hmoty, než umělé štětiny, penetraci není třeba nanášet vícekrát. Malířská štětka s umělými štětinami je zase lepší pro vlhčení zdí nebo malování čerstvě omítnutých stěn.

Jaký tvar štětců je nejlepší?

Stejně jako malířská štětka, i štětce pokud jsou úplně nové, mohou pouštět štětiny. Před samotnou činností je proto nutné je použít pro méně viditelné nátěry, jako např. základové barvy apod. Pro natírání jsou lepší ploché štětce, protože tah s ním lze snadno korigovat a rovněž můžeme kontrolovat nejen stopu nátěru, ale i množství nátěrové hmoty. Štětce s přírodními štětinami můžeme použít pro natírání s barvami jakéhokoli typu, pokud ale pracujeme se štětci s umělými štětinami, pak volíme pouze takové nátěrové hmoty, které jsou vodou ředitelné.

Válečky se zásobníkem nebo bez?

Válečky se zásobníkem pro barvu jsou velice užitečné, ale začátečníci s nimi mohou mít nemalé potíže. Váleček je těžký a proto, abychom rovnoměrně nanášeli barvu, musíme na váleček tlačit. Pokud však budeme tlačit příliš, může se stát, že se podklad začne odloupávat. Investujte tedy raději do klasického válečku bez zásobníku. Vyjde levněji a malování bude trvat jen o chvíli déle.

Vše o lepidlech

Stylové tapety do interiéru

Pokládáme linoelum - jak na to?

Vyzkoušejte americkou vitráž

Jaký obraz vybrat do pokoje?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies