Brunch - inspirace nejen na nedělní dopoledne

Pokud si o víkendu rádi přispíte a dopoledne přemýšlíte, zda ještě připravit snídani nebo už si dát raději rovnou oběd, brunch je tím pravým řešením.

Brunch

Co je to brunch? Snídaně a oběd v jednom!

Brunch (bruncheon) představuje jídlo, které je servírováno od pozdního rána až do brzkého odpoledne, obvykle mezi 11. a 15. hodinou. Takzvaný „brunch“ kombinuje pokrmy k snídani i obědu zároveň, obvykle je servírován ve formě samoobslužného bufetu.

Brunch a jeho anglický původ

Takzvaný „snídaňooběd“ vznikl v Anglii, kde většina tamních rodin chodí pravidelně každou neděli do kostela. Snídani vynechávají, po návštěvě bohoslužby je na oběd ještě brzy, ale na snídani již pozdě. V anglických restauracích proto navrhli ideální řešení, skloubit snídani s obědem. Samotný název „Brunch“ vznikl složením anglických slov pro snídani a oběd (breakfast, lunch).

Jak si připravit domácí brunch?

Pokud si o víkendu rádi přispíte a dopoledne přemýšlíte, zda ještě připravit snídani nebo už si dát raději rovnou oběd, brunch je tím pravým řešením. Pokud se vám navíc nechce chodit do restaurace, kde jej podávají, můžete si jej připravit i doma.

Brunch je dobrým řešením občerstvení jak pro nedělní dopoledne, tak i pro různé oslavy či zahradní párty. Nabídka jídel by měla být pestrá a jídlo by se mělo dát snadno nabírat. K přípravě budete potřebovat spoustu talířů, misek, sklenic, příborů, servírovacích lopatek a také ubrousků. Při skladbě jídla dbejte na to, aby se na stole objevili pokrmy běžné k snídani i k obědu.

Příprava brunche - recepty

Jako klasický základ symbolizující snídani můžete použít vejce na různé způsoby, slaninu, párky, toasty, ovesné vločky, cornflakes, sušenky, marmeládu, různé druhy salámů a sýrů, zeleninové či ovocné saláty, olivy.

Zapomenout byste neměli na několik druhů pečiva (například rohlíky, chleba, bagetky, toastový chleba, atd.).

Jako základ symbolizující oběd můžete použít těstoviny, miniřízečky, steaky, ryby, hranolky, americké brambory, sushi, domácí sekanou, grilované kuře nebo například bramborovou kaši. Nápaditosti se zde meze nekladou, důležité ovšem je, aby jídlo i po hodině vypadalo stále lákavě.

K pití se nejlépe hodí káva, různé druhy čaje, mléko, kakao, minerální voda či ovocné džusy. Z alkoholických nápojů vybírejte nejlépe víno nebo pivo.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies